Bild
Nästa artikel
Denna och ytterligare ett tiotal stulna husvagnar påträffades i fjol. Nu har två hyrda och ej återlämnade husbilar påträffats i Danmark.
Denna och ytterligare ett tiotal stulna husvagnar påträffades i fjol. Nu har två hyrda och ej återlämnade husbilar påträffats i Danmark.

Efterlysta husbilar påträffade i Danmark

NYHETER

I början av september efterlystes tre svenskregistrerade husbilar och en minibuss i Stockholmsområdet då de hade hyrts ut men inte återlämnats. Två husbilar har nu påträffats i Danmark.

Larmtjänst uppmärksammade en av stölderna via sociala medier och kom i kontakt med en av de personer som blivit av med sin bil. Personen informerade Larmtjänst om att ett flertal liknande stölder hade ägt rum i Stockholmsområdet och Larmtjänst tog därför kontakt med dessa personer.

Utredare Mats Carlsson på Larmtjänst såg ett samband mellan stölderna och sammanställde informationen till Polisen som blev intresserade av ärendet. Man såg även till att bilarna blev efterlysta eftersom de vid tillfället enbart var rubricerade som olovligt förfogande. När bilarna väl blivit efterlysta kunde Larmtjänst skicka ut ett internationellt larm med data och bilder på bilarna till gränserna.

I slutet av förra veckan påträffades två av de efterlysta husbilarna i Danmark. Bilarna hade använts för att smuggla flyktingar.

DN har skrivit om detta i en intressant artikel som du hittar här.

Om du hyr ut och inte får tillbaka ditt mobila boende

Kontakta Larmtjänst som kanske kan hjälpa dig.

Ta även kontakta med ditt försäkringsbolag trots att försäkringen inte gäller.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.