Nästa artikel
Elmiamässan: Här är vi som är på plats!
Nyheter

Elmiamässan: Här är vi som är på plats!

Publicerad 6 september 2022 (uppdaterad 9 februari 2023)
Husbil & Husvagns redaktion är på plats på Elmia: Claus Widell, Maria Andersson, Anki Sydegård och Jimmie Öbom.
Träffa Husbil & Husvagn på mässan – så får ni tag på oss!

Äntligen husvagns- och husbilsmässa på Elmia i Jönköping!

På onsdag 7 september slår dörrarna upp och sedan är det full fart till 11 september på Nordens största mässa för den mobila livsstilen, som de själva kallar den.

Självklart är Husbil & Husvagn på plats för att berätta om nyheter och träffa alla härliga människor. I år har vi inte någon monter – så hugg tag i oss om ni ser oss eller slå en signal. Vi vill veta allt: Tips på nyheter, vad vi ska skriva om, vad vi inte ska skriva om… och vem du är.

Det här är vi! Våra telefonummer hittar du under respektive person:

Elmia är en höjdare när det gäller att träffa folk

Jimmie Öbom, chefredaktör:

Varför gillar du husbils- och husvagnsliv?
– För min del är det bredden i livsstilen med mobilt boende. Det är allt från gemenskap, teknik, design, matlagning, resor, upplevelser och allt vad man gör det till. Det går ju att golfa, surfa, dyka, slöa eller bara titta på utsikten när man har en husbil eller husvagn. Finns liksom ingen gräns på vad man kan göra.

– Sedan slipper man det löjligt förnedrande livet på flygplatser med kontroller, köer, köer, köer och hutlösa priser på kaffe eller vad man än ska ha. 

Vad ser du fram emot mest på Elmia Husvagn och Husbil?
– Elmia är en höjdare när det gäller att träffa folk och att titta på det senaste som verkligen finns att köpa i Sverige. Många av de andra mässorna utomlands är mer fantasiprylar som inte alltid kommer till oss.

– På Elmia är alla uppspelta och ivriga att visa sina produkter och besökarna har roligt både i hallarna och på den enormt unika campingen som saknar motstycke i mässvärlden. Det är faktiskt helt otroligt vilka förutsättningar Jönköping har med sitt mässområde. Sedan är Jönköping i sig en sanslöst trevlig stad med mängder av god mat, trevligt folk och oöverträffat läge vid Vättern.

Vad gillar du mest att göra på mässan?
– Att träffa våra läsare och andra människor som är där på besök. Det är så trevlig stämning i både hallar och ute på campingfältet. Jag brukar få slita mig själv därifrån för jag blir som barn på tivoli. Springer runt och ska se allt på en och samma gång helst.

Vad är du mest nyfiken på just nu?
– Jag är mycket nyfiken på att äntligen få komma dit igen. Jag är också nyfiken på hur det kommer att kännas att inte ha någon egen monter på mässan, vilket är fallet för oss i år. Vi har valt att lägga tiden på rapporteringen fullt ut, som ju är vårt huvuduppdrag. Alltså inte att stå i en monter. 

– Glöm därför inte att rösta på Årets ställplats här på sajten. För i år har vi inte tävlingen i monter som vi haft tidigare år med tusentals besökare.

Jimmie Öbom

Ålder: 50
Roll på tidningen: Chefredaktör
Fritidsfordon: Nu är det testfordon av olika slag. Skalar ner från långtestet av 3-axlade Carthago Chic C-Line 5.9 XL LE till redaktionens smidiga plåtis med långbäddar som jag bor i under Elmia. Det är en grå Karmann-Mobil Davis som vi turas om att använda för reportageresor.
Telefon på mässan: 070-226 58 59

Tveka inte att kontakta någon av oss!

Maria Andersson, redaktionschef:

Varför gillar du husbils- och husvagnsliv?
– Många svarar ”frihet” på den frågan och jag väljer att förlänga det till ”valfrihet”. Man kan välja vilken hobbyaktivitet man vill syssla med men slipper kolla upp var närmsta hotell finns och vad det kostar.

– Sen gillar jag tanken på att det inte behövs något avancerat resmål för att kännas som semester och miljöombyte.  
 
Vad ser du fram emot mest på Elmia Husvagn och Husbil?
– Stämningen! Alla man träffar är så trevliga och glada under vanliga mässår – så hur glada borde inte folk vara nu, när mässan äntligen blir av igen efter år av uppehåll? 
 
Vad gillar du mest att göra på mässan?
– Utöver att spana in nyheterna så är det att träffa våra läsare och höra deras berättelser om sitt campingliv.

– I år har vi inte någon monter så jag hoppas på möten ute på campingen eller i hallarna. Tveka inte att kontakta någon av oss om du har gjort något speciellt med din husbil/husvagn som vi borde se och skriva om. Stort som smått!
 
Vad är du mest nyfiken på just nu?
– Eftersom det har blivit några år utan mässa samt föräldraledighet för min del så är jag mest nyfiken på att se nya funktioner eller planlösningar som har dykt upp under denna tid.

 

Maria Andersson

Ålder: 40 år
Roll på tidningen: Redaktionschef
Fritidsfordon: Cykel samt redaktionsplåtis
Telefonnr: 08-736 12 57

Jag drömmer om sånt jag inte har råd med

Claus Widell, annonsansvarig:

Varför gillar du husbils- och husvagnsliv?
– Det är skönt att slippa alla ”måsten” hemma och jag trivs med att vara på rull, se nya platser och ändå ha ”hemmet” med mig.

Vad ser du fram emot mest på Elmia Husvagn och Husbil?
– Helt klart hela atmosfären runt detta evenemang med hela branschen samlad både säljande och köpande.

Vad gillar du mest att göra på mässan?
–  Att gå runt och prata med branschfolk, kanske drömma om sådant jag inte har råd med och så kvällsevenemangen med oktoberfest med mera.

Vad är du mest nyfiken på just nu?
–  Kommer den där rätta magiska stämningen att infinna sig…? kommer jag slippa strömavbrott mitt i natten 😊?

Claus Widell

Ålder: 65 år
Roll på tidningen: Annonsansvarig
Fritidsfordon: Eura mobil Profila RS
Telefon: 070-309 65 20

Jag ser fram emot alla spännande historier – och människor

Anki Sydegård, webbreporter:

Varför gillar du husbils- och husvagnsliv?
– Jag har alltid gillat små hus: Kolonistugor och torp. Och husbil och plåtis är som att åka runt i sitt eget lilla hus. Dessutom gillar jag att semestra i bil. Så husbil är som gjort för mig – jag har bara fattat det lite sent.

Vad ser du fram emot mest på Elmia Husvagn och Husbil?
– Att träffa alla roliga och intressanta människor. Husbil & Husvagn har de bästa läsarna – och jag har jobbat på rätt många olika tidningar, så jag har att jämföra med.

Vilket gillar du mest att göra på mässan?
– Det här är min första ”riktiga” Elmiamässa, så det är mässupplevelsen, stämningen och att få kolla in campingen. Sedan gillar jag alltid att besöka Jönköping som är en gammal hemstad.

Vad är du mest nyfiken på just nu?
– Vilka nyheter och smarta lösningar som jag kommer att få se. Tröttnar aldrig på att gå in i en ny modell och se hur den är planerad. Plus förstås vilka nya, spännande historier och människor som vi kan skriva om, som jag kommer att snubbla över.

Anki Sydegård

Ålder: 57
Roll på tidningen: Webbreporter
Fritidsfordon: Redaktionens Karmann Davis.
Telefon: 070-392 33 33

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.