Bild
Nästa artikel
First Camp får oväntad ersättning

First Camp får oväntad ersättning

NYHETER

First Camp kräver Karlstads kommun på 20 miljoner kronor i skadestånd för sommarens översvämningsskador. Nu har kommunen oväntat betalat ut 45 000 kronor för ”eftersatt underhåll av VA-ledningar”.

De omfattande skyfallen i somras orsakade enligt First Camp skador för 20 miljoner kronor på Skutbergscampingen där nästan 30 stugor plus receptionsbyggnaden skadades av vattenmassorna. Campingen har krävt summan från kommunen, som man anser har ansvar för den dåliga vattenavledningen enligt ett avtal från 2006. 

– Regnovädren som under augusti orsakade stora skador på många håll runtom i Sverige drabbade också Karlstad och Skutbergets camping. Vi beklagar det inträffade men anser inte att Karlstads kommun kan hållas ansvarig, säger Mats Ahrén, kultur- och fritidsdirektör Karlstads kommun, i ett pressmeddelande.

Nu har kommunen oväntat betalat ut 45 000 kronor för ”eftersatt underhåll av VA-ledningar”.

– Vi kommer inte ta emot pengarna, säger fastighetschefen Andreas Andersson till Värmlands Folkblad.

Kommunen motiverar utbetalningen på 45 000 kronor med att det ”avser slutreglering av fordran angående eftersatt underhåll på VA-ledningar…”. och hänvisar till avtalet från 2006. Från First Camps håll är man frågande till kommunens agerande i den pågående tvisten.

Andreas Andersson säger till Värmlands Folkblad att First Camp trots det ekonomiska avbrottet tänker återuppbygga och nyöppna campingen 2016. Tills dess kommer man att ha provisoriska lösningar.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.