Nästa artikel
First Camp investerar över 40 miljoner i år
NYHETER

First Camp investerar över 40 miljoner i år

Publicerad 2 februari 2017 (uppdaterad 2 februari 2017)
Camping är ett populärt semesterval och First Camp investerar nu över 40 miljoner kronor på sina destinationer runtom i landet under 2017.

Den svenska campingbranschen visar goda resultat. Sedan 2012 pekar i princip alla kurvor uppåt enligt statistik från SCB. First Camp fortsätter i detta läge att investera stort även 2017. Med sina 17 destinationer i Sverige och Danmark är First Camp en av ledande aktörerna på camping i Sverige.

– Vi satsar och bygger för framtidens semestrande! Camping är klimatsmart, tryggt och nära naturen på ett sätt som få andra semesterformer kan konkurrera med, och fler och fler upptäcker det. Därför vågar vi satsa 40 miljoner i investeringar idag. Det ger resultat redan imorgon, säger Unni Åström, VD First Camp.

Campingkedjans 40 miljoner investeras i allt från nybyggda receptionsbyggnader, caféer och restauranger till lekplatser och äventyrsgolf. För att möta det höga trycket skapas fler platser för husbilar och husvagnar samt att det byggs toppmoderna stugor. Det innebär att man håller samma höga investeringstakt som 2016 då bolaget satsade på att skapa attraktiva aktiviteter och förbättrade faciliteter. Allt som allt satsar man 80 miljoner på två år.

Utöver de finansiella investeringarna utvidgar First Camp sin verksamhet till Danmark. Här öppnar man i vår Lakolk Strand, Danmarks näst största camping, på ön Rømø. First Camp är måna om att behålla sin position som branschledande – och det finns därför planer på fler strategiska samarbeten framöver. För även om campingbranschen kanske inte sammankopplas med ord som expansiv, modern och framtidsnäring i dagsläget, tror Unni Åström att det kommer att förändras:

– I takt med att vår bransch levererar fina resultat, skapar arbetstillfällen och ger stora exportintäkter till Sverige så tror jag att det kommer att pratas mer och mer om camping som en motor för den svenska besöksnäringen. Vi ser det som en utmaning! First Camp hade över en miljon gästnätter under fjolåret… 2017 ska de bli ännu fler, säger Unni Åström, VD First Camp.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.