Nästa artikel
Ford Transit Trail 2023
Nyheter 2023

Ford Transit Trail 2023

Publicerad 8 november 2022 (uppdaterad 8 november 2022)
Ford flirtar med vanlife genom att göra Transit Trail lätt att bygga om från början.

Nu presenterar Ford 2023 års variant av Transit Trail, som är tillverkad för att lätt kunna konverteras till plåtis. Den finns på marknaden från och med i vår.
 
Det handlar alltså inte om en färdig plåtis, men vissa detaljer är anpassade för vanlife. Modellen finns med snurrbara framsäten, höjt tak som ger ståhöjd och förlängt chassi. Med Transit Trail riktar sig Ford alltså till alla som vill bygga och utforma sin egen plåtis – både privatpersoner och husbilstillverkare.
 
Fokus ligger på fricamping och äventyr. Det handlar om aktivt vanlife, snarare än om stillsamt fikaliv på ställplatsen. Ford Transit Trail har inte bara fyrhjulsdrift. Den har också högre markfrigång, cirka 9 cm, och extra höga däck med grovt terrängmönster. Eftersom fordonets totalvikt ligger på 4300 kilo blir det förhoppningsvis inte alltför svajigt.
 
För att den hängivne äventyraren också ska få med sig all utrustning, som båt eller snöskoter, har den också 2 950 kilos dragkapacitet.
 

Ford Transit Trail är anpassad till terrängkörning. Men man har inte bara tänkt på utseendet, utan även på inomhusklimatet. Det går att få en takfläkt för att få bättre luft inne i bilen, men den är tillval.

Ford kallar inredningen i bilen "borrvänlig". Det som syns på bilderna ingår alltså inte i originalutförandet, utan bädd, hyllor för förvaring och eventuellt kök och hygienutrymme får man bygga själv.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.