Nästa artikel
Forsbergs Fritidscenter blir Certifierad Verkstad
NYHETER

Forsbergs Fritidscenter blir Certifierad Verkstad

Publicerad 23 januari 2020 (uppdaterad 6 februari 2023)
SFVF vill höja statusen på bilverkstäder och har därför infört en kvalitetsgaranti med hjälp av begreppet Certifierad Verkstad. Nu ansluter sig Forsbergs Fritidscenter och blir en av de första som kan tituleras Certifierad Verkstad Husvagnar & Husbilar.

Det av SVFV, Sveriges Fordonsverkstäders Förening, införda begreppet Certifierad Verkstad har anpassats för husbils- och husvagnsbranschen i samarbete med HRF och får då den något längre titeln Certifierad Verkstad Husvagnar & Husbilar. Det är ett kvalitets- och miljöledningssystem för att på ett enhetligt sätt upplysa kunderna om att verkstaden uppfyller vissa högt ställda minikrav.

SFVF är en branschförening med över 2 200 anslutna verkstäder, som samverkar med myndigheter, verkstäder och andra företag på den svenska bileftermarknaden. 

– Kraven på kvalitet och miljötänkande ökar från branschens kunder. Därför har HRF tagit initiativet att ansluta sig till Certifierad Verkstad, för att HRF-medlemmar ska kunna ge sina kunder trygghet när det gäller valet av leverantör av deras husvagn eller husbil, säger Tomas Haglund, ordförande i HRF i ett pressmeddelande.

Sedan juli 2019 är även Alde Service Center godkänd som certifierad verkstad Husvagnar & Husbilar. Då skrev de att de såg det som ett viktigt led för att visa att de lever upp till branschens och myndigheternas högt ställda krav på kvalitetsmedvetna och seriösa verkstäder.

Forsbergs Fritidscenter framhåller i pressmeddelandet att såväl husvagnar som husbilar är ett klimatsmart sätt att semestra på och att man vill bidra till ett långsiktigt hållbarhetstänk under fordonets hela livscykel.

– Vi har valt att steget att certifiera alla våra verkstäder på våra sju anläggningar runtom i Sverige, skriver Maria Valentin som är VD för Forsbergs Fritidscenter. Möjligheten för kunder att göra affärer med seriösa företag, som har externa kontroller, leder till ökad trygghet vilket är viktigt att man som kund alltid kan känna. Vi är stolta och glada över att ha blivit certifierade och ser fram emot att fortsätta få ta hand om våra kunder och deras fritidsfordon.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.