Bild
Nästa artikel
Fortsatt fler platser för besiktning

Fortsatt fler platser för besiktning

NYHETER

Transportstyrelsens årliga utvärdering av besiktningsmarknaden är nu klar för år 2018. Där framgår att antalet platser där lätta fordon kan besiktigas nu är uppe i 500. Dessutom är det möjligt att besiktiga utomlands.

Antalet besiktningsstationer i Sverige har blivit fler samtidigt som antalet besiktningstekniker har blivit färre. Snittpriset för att besiktiga ett fordon varierar, det är dyrare för en personbil och billigare för lätta lastbilar och motorcyklar, skriver Transportstyrelsen på sin hemsida. Rapporten beskriver utvecklingen under 2018 men även utvecklingen över tid sedan besiktningsmarknaden avreglerades 2010.

– Överlag fungerar besiktningsverksamheten på samma sätt som innan omregleringen. Under 2018 har konkurrensen ökat genom att antalet besiktningsstationer blivit fler. Tillgängligheten har också blivit bättre, säger Peter Holmlund, utredare på Transportstyrelsen.

Kort om besiktningsmarknaden 2018:

  • Blandad prisutveckling. Några besiktningar har blivit dyrare och andra billigare jämfört med konsumentprisindex, KPI.
  • Fler besiktningsstationer för lätta fordon, från 473 till 500 under året, vilket motsvarar 6 procent.
  • Färre verksamma besiktningstekniker, från 2 066 till 1 994, vilket motsvarar 3,5 procent.

Här finns rapporten att läsa: Fordonsbesiktningsmarknaden 2018

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.