Nästa artikel
Gotlands ställplatser uppe till diskussion
NYHETER

Gotlands ställplatser uppe till diskussion

Publicerad 28 maj 2020 (uppdaterad 28 maj 2020)
Att åka till Gotland och njuta av öns fina natur och kultur är populärt bland husbilister men turismen skapar samtidigt parkeringsproblem. SR P4 Gotland har gjort ett inslag för att reda ut vad som gäller.
Hur man bör och får parkera med sin husbil har börjat bli ett allt mer uppmärksammat problem i och med att antalet husbilar stadigt växer. Visserligen tillkommer nya ställplatser på flera håll men ändå råder platsbrist, inte minst på populära destinationer som Gotland. Dessutom vill många husbilister ha en trevlig utsikt och en sådan Gotländsk plats är Ekstakusten där SR talar om att husbilister inte varit helt ense om hur parkeringen bör ske för att platsmaximera och samtidigt upprätthålla rekommendationen om fyra meters avstånd av brandskyddsskäl.

En lag som gäller alla fordon är terrängkörningslagen vilken begränsar möjligheten att köra vid sidan om vägen. SR tar upp även den aspekten samt intervjuar Erling Engqvist som är en av de många husbilsägare som undrar över vad som gäller. Svaren ges av representanter från Länsstyrelsen och regionen om vad som gäller inför den stundande säsongen.

Erling Engqvist menar att husbilister behöver kloka riktlinjer. Det är nog många som håller med honom om att regelverket i stora delar är luddigt och några frågetecken rätas ut i reportaget.

Här kan du lyssna på P4 Gotlands inslag.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.