Nästa artikel
Hetaste resmålen för campingturister 2024
Nyheter

Hetaste resmålen för campingturister 2024

Publicerad 2024-05-17 07:00 (uppdaterad 2024-05-26 12:18)
Campingturister vill till Sverige – och Albanien, enligt tyska motororganisationen Adac.

Vart går campingresan sommaren 2024?

Till Kroatien, Tyskland och Italien är svaret. Åtminstone om man får tro den trendspaning om camping som tyska motororganisationen Adac gjort. Det handlar alltså framför allt om vart tyska campingturister kommer att bege sig. Men det kan också vara tips på vad som kommer att bli populärt bland svenska campingturister.

Inte helt förvånande håller de tyska camparna sig mycket på hemmaplan. Campingplatser vid Nord- och Östersjön vid Bodensjön, i Schwartzwald och i Alperna är särskilt populära. Det är med andra ord hav, skog och höga berg som gäller.

Men även Skandinavien stiger i popularitet, enligt Uwe Frers, VD för Adacs campingportal Pincamp.

– Efterfrågan ökar på campingplatser i Sverige, säger han.

Så räkna med att tyska campingturister kommer att fortsätta komma hit. Kronobergs län, Öland och Västkusten är områden som brukar vara särskilt populära. Det märks om inte annat när man ser vilka svenska campingplatser tyskarna föredrar. Läs mer här!

Sverige är också tacksamt eftersom vi är kända för våra låga campingpriser. Läs mer om det här! Säkert blir det extra tydligt nu när kronkursen står lågt.

En annan het, och lite nyare, campingdestination i Europa är Albanien, konstaterar Adac. Det beskrivs som ”prisvärt och gästvänligt”. Trevliga campingplatser ska finnas till exempel i Vlora-regionen utmed den Adriatiska kusten. Även området kring Shkodra vid Skadarsjön vid gränsen mot Montenegro  och regionen runt världsarvsstaden Berat ska vara härligt. Läs mer om Albanien här!

I övrigt noterar Uwe Frers också att det blir allt viktigare för campinggäster att kunna boka plats online plus att det finns bra wifi på campingplatser och ställplatser.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.