Nässom camping vid Höga kusten.

Nästa artikel
Sverige billigaste campinglandet 2023
Campingplats

Sverige billigaste campinglandet 2023

Publicerad 18 april 2023 (uppdaterad 18 april 2023)

Nässom camping vid Höga kusten.

Sverige är billigaste campinglandet, enligt en ny undersökning – och Schweiz är inte längre det dyraste…

I dagarna kom siffror från tyska bilistorganisationen ADAC, ungefär motsvarande Riksförbundet M, som visar att Sverige är det billigaste campinglandet i Europa – för andra året i rad.

Det enligt en undersökning som inbegriper 2000 campingplatser i Kroatien, Italien, Spanien, Frankrike, Storbritannien, Österrike, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Sverige.

Enligt den tyska organisationens beräkningar kommer campingpriserna i Europa att öka med i genomsnitt sju procent. Det innebär att en husbilsfamilj med ett barn får betala 55,7 euro, motsvarande cirka 632 kronor, för en övernattning på camping, med full service, under högsäsong på sommaren. Under förra året var motsvarande siffra 52 euro, eller cirka 587 kronor.

Det är med andra ord fortfarande billigt att campa, om man jämför med andra semesterboenden, konstaterar ADAC.

I ett land har priserna till och med sjunkit: Storbritannien. Där har priserna minskat med nästan 10 procent till i genomsnitt 47,1 euro, eller cirka 530 kronor. Det beror delvis på den sjunkande pundkursen.

Sverige och Tyskland är fortfarande de billigaste länderna för campingsemester, medan Kroatien har intagit platsen som det dyraste landet för första gången. Där har campingpriserna ökat med 15 procent sedan förra året. Schweiz, som brukar vara dyrast, har hoppat ner till en tredjeplats eftersom priserna i alplandet endast ökat med 2,5 procent.

 

Campingpriser i Europa 2023
Land Pris i euro
Kroatien 69,3 €
Italien 65,8 €
Schweiz 65,7 €
Spanien 60,3 €
Österrike 55,8 €
Danmark 53 €
Nederländerna 52,6 €
Frankrike 49 €
Storbritannien 47,1 €
Tyskland 42,6 €
Sverige 39 €

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.