Bild
Nästa artikel

Hitta rätt på fjället med app

PRYLAR

En detaljerad karta i mobilen som funkar även utan mobiltäckning och där du kan spara dina bästa platser och svampställen - eller använda för att vara säker på att du har gått rätt i dimman på fjällvandringen.

- Telefonen är alltid med, även i kajaken eller på fjället. Vi sitter på ett fantastiskt bra kartmaterial som vi nu har gjort tillgängligt i telefonen. Tack vare telefonens GPS vet du alltid exakt var på kartan du befinner dig - även om du helt saknar mobiltäckning, säger Fredrik Hjelmstedt och Jonas Sundvall, som driver Calazo Förlag.
­
I appen kan man köpa både fjällkartor och terrängkartor över de mest populära områdena i Sverige, som Kebnekaise, Jämtlandsfjällen, Stockholms skärgård och Bohuslän. Calazo ger i vanliga fall ut guideböcker för till exempel vandring och paddling och trycker kartor på syntetmaterialet Tyvek.
 
Den nya appen har de tagit fram i samarbete med Metria AB som är ett företag inom geografisk IT och har utvecklat och administrerar den här appen.
 
- I och med vårt samarbete så övergår vår gamla app Fjällkartan till att bli Calazo kartor. I den uppdaterade appen får du inte bara tillgång till fjällkartor utan även terrängkartor och sjö- och kustkartor. Allt är anpassat för friluftsmänniskor, en aktiv målgrupp som Calazo sedan länge är specialiserad på, säger Metrias VD Karin Annerwall-Parö.
 
Appen Calazo kartor är gratis att ladda ner och kartorna kostar mellan 99 och 149 kronor. Företagets hemsida hittar du här.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.