Nästa artikel
Husbil & Husvagn visar nya succésiffror!
Årsbokslut

Husbil & Husvagn visar nya succésiffror!

Publicerad 2024-01-05 07:17 (uppdaterad 2024-01-08 08:29)
Husbil & Husvagn kan visa rekordsiffror för sin webbsajt för 2023. Så här många var ni som läste våra artiklar!

Även om 2023 var ett skakigt år i omvärlden så var det ett lysande år för vår sajt, husbilhusvagn.se. Intresset för husbilar och husvagnar är superstort – och det märktes. Ni var enormt många som gick in och läste våra artiklar!

Med tanke på att vi har fått så många läsare och att intresset är så stort så anar jag ett uppdämt behov där många "väntar" på rätt köpläge av husbil eller husvagn. Vi på tidningen har också märkt av en helt ny generation som är på ingående. Nämligen vanlife-generationen. Kanske har många stadgat sig och nu börjat snegla på fabriksbyggda husbilar och husvagnar till hela familjen?

Här är några siffror från besöksstatistiken:

  • Under 2023 hade husbilhusvagn.se 2,3 miljoner användare/besökare! (Se faktarutan nedan för statistik om våra övriga kanaler!)
  • Bästa veckan på sajten hade vi 151 526 användare!
  • Bästa månaden (juli) hela 375 000 användare! 
  • Antalet sidvisningar under 2023 var hela 5,6 miljoner!
  • Även våra sämsta månader är ni över 100 000 användare här på sajten.

Källa: Google Analytics 4 (se skärmbild längre ner). 

I dag är 70-80 % av läsningen på sajten helt unikt material. Alltså artiklar som bara publiceras på webben och inte ens ryms i tidningen som ju har begränsat utrymme. Som tur är har våra premiumprenumeranter tillgång till både dessa unika artiklar på sajten OCH tidningen digitalt! Men det är bara de som har en premiumprenumeration (eller tidningsprenumeration) som kan läsa allt. En sådan tecknar du enkelt här:

Så tar du en premiumprenumeration

Ta del av alla nyheter som publiceras på Husbil & Husvagns webbplats, som uppdateras dagligen – och även av den tryckta tidningen. Välj mellan två typer av prenumerationer:

Betala varje månad. Du får tillgång till alla digitala nyheter, kan läsa tidningen digitalt och får vårt populära nyhetsbrev för 49 kronor/ månad. Beställ din prenumeration här!

Betala för ett år. Du får tillgång till alla digitala nyheter, kan läsa tidningen digitalt och får vårt populära nyhetsbrev för 349 kr/år. Beställ din prenumeration här!

Det blir med andra ord massor av uppdateringar under en vecka och för att sammanfatta nyheterna så skickar vi två nyhetsbrev i veckan till ca 23 000 mottagare. (ca 104 nyhetsbrev med 550 artiklar under 2023!) För att inte missa det senaste inom husbil och husvagn kan jag därmed rekommendera att du skriver in din mailadress här: husbilhusvagn.se/nyhetsbrev

Till ovanstående kan vi förstås räkna de över 20 000 personer som läser självaste tidningen Husbil & Husvagn från pärm till pärm. Det var ju med tidningen allting en gång startade, men vår hemsida har alltid behandlats kärleksfullt och första webbartikeln publicerades således på alla hjärtans dag, den 14 februari 2008.

Har du frågor, tips, kritik eller beröm är du varmt välkommen att maila jimmie@husbilhusvagn.se

Mer om oss!

Varumärke: Husbil & Husvagn
Hemsida: husbilhusvagn.se
Användare på sajten: 2,3 miljoner år 2023 (enligt GA4)
Nyhetsbrev: 2 ggr/v och 25 000 mottagare
Tidningsläsare: ca 20 000 st digitalt+tryck
Facebook: 27 000 följare = facebook.se/husbilhusvagn
Instagram: 2700 följare = @husbil_husvagn
Youtube: 1,3 miljoner visningar = youtube.com/husbilhusvagn-hh

Medarbetare:
Anki Sydegård, webbreporter
Maria Andersson, redaktionschef
Olof Svanström, formgivare
Claus Widell, annonsansvarig
Jimmie Öbom, chefredaktör

Redaktionens adress:
Sveavägen 155, Stockholm (hälsa på oss vettja!)

Redaktionshusbil nästa år:
Karmann-Mobil Davis 620 (plåtis)

Övrigt: Vi samarbetar sedan vintern 2022 med tyska Reisemobil International (husbilar) samt Camping, Cars & Caravans (husvagnar) och Campervans (plåtisar). Dessa tre tidningar har några av Europas mest avancerade tester av husbilar och husvagnar. Ljudmätningar, bränsleförbrukning, komfortmätning och manöverkörning på bana ingår ofta i dessa tester. Våra tester är därmed helt unika i Sverige!

Kuriosa: Husbil & Husvagn (Chefred. Jimmie Öbom) sitter som enda svensk i juryn för European Innovation Award tillsammans med 14 andra europeiska magasin. I över tio år har mängder av tekniska lösningar och innovationer inom husbilar och husvagnar prisats av EIA. Vilka vinnarna blev i EIA 2023 offentliggörs på CMT-mässan i Stuttgart i mitten av januari 2024.

 

Det blev faktiskt 2,3 miljoner användare till slut!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.