Nästa artikel
Husbils-Annika ger ut bok: ”Dröm att få skriva”
Nyheter

Husbils-Annika ger ut bok: ”Dröm att få skriva”

Publicerad 2023-03-03 11:57 (uppdaterad 2023-03-03 12:58)
Husbilsprofilen Annika Elgeskog, även känd som Husbils-Annika, hade en bok i sig. Vi fick veta vad den handlar om.

Husbils-Annika eller Annika Elgeskog som hon egentligen heter, är en känd husbilsprofil med framgångsrika kanaler både på Instagram och Youtube.

Hon lever i sin Bürstner alkovbil tillsammans med hunden Malenkii. Det är en fri tillvaro, med möjlighet att se nya platser, få nya vänner och göra gott – som när hon begav sig till Polen för att hjälpa flyktingar från Ukraina för ett år sedan. Och arbeta förstås, när det behövs.

Nu har hon också hunnit skriva en bok, som kommer ut till hösten. När Husbil & Husvagn ringer upp befinner hon sig på en verkstad i södra Sverige. Husbilen har blivit påkörd och behöver fixas och hon är förkyld, men hon låter lika positiv som vanligt.

Grattis, du ska ge ut en bok. Hur kommer det sig?
– Jag fick en fråga på Instagram i somras: ”Tror du att du har en bok inom dig?” Då svarade jag: ”Ja, det tror jag att jag har!” För det är en gammal dröm att få skriva. Det var Christoffer Holst, förläggare på Printz Publishing, som hörde av sig. Det var mitt i sommaren när jag jobbade i Spanien, men så fort jag kom hem träffades vi och betämde att det skulle bli en bok. Vi satte ihop 15 olika rubriker och sedan började jag skriva.

Tror du att du delvis fick erbjudandet för att du har många följare i sociala medier?
– Ja, det tror jag. Och att jag har ett tydligt budskap: Kan jag så kan du. Många inspireras av att jag lever som jag gör.
 

Titeln kommer att vara Husbils-Annika, största möjliga frihet på fyra hjul.

Annika lade upp bilder från omslagsplåtningen med fotograf Viktoria Davidsson på Instagram.

Vad handlar den om?
– Titeln kommer att vara Husbils-Annika, största möjliga frihet på fyra hjul. Den kommer att handla om hur jag tog beslutet och hur jag lever. Hur jag tar mig fram, små anekdoter… Det är en faktabok, men den blir inte jättetjock. Det kommer att finnas faktarutor från min bästa husbilsfixare, Farokh. 

Riktar den sig även till andra och inte bara till de som funderar på husbilsliv?
– Den handlar ju om husbil. Men målgruppen för Printz Publishing är ju kvinnor 50-plus, det ska vara lite feelgood, en varm och lite humoristisk ton.

När kommer den ut?
– Runt den 6 september. Eventuellt ska jag ha realease i augusti.

Vad har varit svårast?
– Ingenting. Det har varit så himla lätt. Jag har tyckt det varit misstänktsamt, att det bara har varit så himla kul.

Vad har varit enklare än du trott?
– Att skriva. Jag har min rubrik och sedan bara brrr så kommer det. Så när jag lämnat in råmanuset, jag ska få tillbaka det om en månad. Tyckte det var nästan var pinsamt att lämna in det, men de har varit så himla nöjda. Men jag har sagt ”jag vill inte att ni ska bli för nöjda, ni måste hjälpa mig så det blir riktigt bra.”

Annika Elgeskog

Ålder: 62
Kör: Bürstner, alkovbil, tidigare Lyseo
Befinner sig just nu: i Sverige, husbilen har blivit påkörd och måste fixas.
Instagram: @husbilsannika
Youtube: youtube.com/c/AnnikaElgeskog

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.