Nästa artikel
Husdrömmar i SVT: De flyttar in i en skolbuss
Nyheter

Husdrömmar i SVT: De flyttar in i en skolbuss

Publicerad 21 november 2023 (uppdaterad 21 november 2023)
I nya avsnitt av Husdrömmar får vi följa Lisa och Christoffer som ska flytta till en skolbuss. Problemet är att först måste den byggas om…

Lisa Andersson började resa direkt efter att hon slutade gymnasiet och hon har aldrig slutat. Det är den sortens fria liv hon vill leva.

Christoffer Hemmilä har pluggat målmedvetet för att få sitt drömjobb, som anställd på ett stort modeföretag. Han vill egentligen inte sluta sitt arbete utan jobba på distans. Tyvärr går det inte.

Tillsammans har de släppt allt för att bosätta sig i en italiensk skolbuss som de döpt till Lorenzo.

– Nu säljer vi lägenheten och bussen ska bli vårt enda hem, säger Christoffer.

Problemet är bara att den måste byggas om först – och ingen av dem har någon som helst erfarenhet av att bygga och renovera.

Varsågoda, det är premissen för nya avsnitten av Husdrömmar på SVT: Bussen till friheten. I tre avsnitt får vi följa hur Christoffer och Lisa kämpar med sin buss en varm sommar. Målet är att kunna åka ut i Europa till hösten, men redan efter ett avsnitt undrar man om de verkligen kommer att lyckas med det.

De jobbar och jobbar, med oförtröttlig optimism. River ut säten, hittar rost och sågar bort en bärande balk.

– Sedan var det någon som skrev till Lisa när vi tagit ner den. ”Min man är bilmekaniker han är uppvuxen med Mercabussar, han tror inte att den där balken ska tas ner.” Det skulle den ju inte…, säger Christoffer.

Hur det går?

Gå in på SVTPlay och titta. Där finns alla tre avsnitten.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.