Nästa artikel
Husvagnsbrand var olycka med gasol
NYHETER

Husvagnsbrand var olycka med gasol

Publicerad 5 april 2019 (uppdaterad 5 april 2019)
Vi hann knappt skriva vår artikel om att kolla upp saker som gasolen innan första turen förrän en familj drabbades av det vi försökte varna för. Det blev en brand med gasolen som orsak och även garaget fick brandskador. Kolla in MSB:s film om hur snabbt en brand kan sprida sig!
Det var under torsdagseftermiddagen som en husvagn tragiskt nog började brinna i Vilshult, norr om Olofström. SVT och en rad andra medier rapporterar om att elden spred sig till ett närliggande garage och att tre räddningsstyrkor fick hjälpas åt med släckningsarbetet. Sydöstran rapporterar om att det rörde sig om att det var "flera husvagnar började att brinna vid 15-tiden på Tångvägen i Vilshult norr om Olofström".

Det är ingen överdrift att hävda att det blev en helt annan start på säsongen än vad familjen tänkt sig. Som tur var ska ingen person ha skadats i samband med branden och Polisen misstänker inget brott.

– Det var en husvagn som har stått på vinterförvaring. När ägaren skulle starta upp system med gasol bland annat så skedde en olycka helt enkelt, säger polisens inre befäl till SVT Nyheter iBlekinge.

Även om vi normalt inte skriver om olyckor av den här karaktären lyfter vi ändå upp den då den visar på vikten av vårt råd att kolla upp gasolen det första ni gör på säsongen och det innan ni försöker starta systemet. Välj också gärna en plats där husvagnen eller husbilen inte utgör en fara för omkringliggande byggnader.

Tänk också på att en brandsläckare som finns lätt till hands kan vara skillnaden mellan att fritidsboendet får en fullt utvecklad brand eller en mindre brandskada.

Nu hoppas vi nog alla på att det blir så få bränder som möjligt den här säsongen, oavsett om dessa sker inför premiärturen eller senare under säsongen. Kolla in filmen som MSB gjort om hur extremt snabbt bränder både kan starta och sprida sig. Stå inte för nära varandra på campingarna och ställplatserna!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.