Nästa artikel
Hymer utför de första testerna på eldrivna husvagnar
NYHETER

Hymer utför de första testerna på eldrivna husvagnar

Publicerad 7 april 2021 (uppdaterad 6 februari 2023)
Eldrivna fordon blir allt mer populära och just nu genomför, det till Erwin Hymer Groups knutna, Dethleffs de första testerna med elassisterade husvagnarna som tidigare visats upp som prototyper.

Eldrivna bilar är inte optimala för att dra husvagnar även om det finns några undantag. Det har dock gjorts några tester där elbilar får dra husvagnar och resultatet har visat att räckvidden blir klart begränsad. Ett sätt att komma runt problemet är att göra husvagnarna elassisterade, lite som med elcyklar. 

Det väckte därför berättigad uppmärksamhet när Dethleffs för ett par år sedan visade upp sin prototyp där husvagnen har assisterande elmotorer vilket reducerar dragkapaciteten högst väsentligt. Elbilar, och då inte hybrider, har begränsad möjlighet att hänga på en vanlig husvagn eftersom elmotorerna då lätt blir överbelastade.

– Nuvarande regelverk har inga specifikationer för eldrivna släpvagnar. I grundförutsättningar för en släpagn ingår att den ska dras. Om vi kan ändra på det, vilket vi redan är på väg att göra, kan vi vara redo att lansera sådana på marknaden inom ett par tre år, säger Dr. Rüdiger Freimann, ansvarig för Forskning och utveckling hos Erwin Hymer Group,

Behärskar du tyska kollar du in videon!
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.