Nästa artikel
Hymerkoncept blev "Best of the Best"
NYHETER

Hymerkoncept blev "Best of the Best"

Publicerad 14 maj 2020 (uppdaterad 14 maj 2020)
Automotive Brand Contest är ett prestigefyllt pris som tilldelats Hymer för den i höstas lanserade konceptbilen. Husbilen har sedan den visades väckt stort intresse men att den tilldelas priset "Best of the Best" ses som något extra.
Det är första gången som Hymer tilldelats pris från Automotive Brand Contest som anordnas av German Design Council (Tyska designrådet) och det är dessutom deras mest prestigefyllda pris "Best of the Best" i kategorin konceptbilar. Tidigare har den även tilldelats priset "European Innovation Award" men Automotive Brand Contest rankas ändå som det viktigaste inom industrin när det gäller design. Hymer Vision Venture imponerade på juryn med såväl sin interiör som exteriör.

Konceptbilen Hymer Vision Venture väckte redan innan prisregnet stor uppmärksamhet när den för första gången visades upp publikt på Caravan Salon 2019 och här på Husbil&Husvagns hemsida har du redan kunnat läsa om den två gånger.

– När det gäller design, självförsörjning och lätt konstruktion har vi banat ny mark med vårt konceptfordon och har visat hur husbilslivet kan se ut inom en snar framtid. Att vi tilldelats Automotive Brand Award har återigen bekräftat att vi är rätt ute när det gäller våra visioner, skriver Christian Bauer, President of Hymer GmbH & Co i ett pressmeddelande.

Modellen har fler än 20 intressanta lösningar, bland annat 3D-printing, infrarödreflekterande lack, pneumatiskt styrt uppfällbart tak samt utdragbar grill i bak. Hymer skriver vidare att en viktig inspirationskälla för projektet var idéer från husbilister (camper community).

Vidare sägs att den distinkta frontkonstruktionen har skapat en ny egen husbilskategori, och den temperaturreglerande mörkgröna lacken är också iögonfallande. Tillsammans med designers från Studio SYN har Hymer kommit fram till en helt ny inredning och där nämns sittplatsen bredvid ett generöst panoramafönster, bakluckan som kan omvandlas till en uteplats och en köksmodul som är integrerad i trappsteg. Stegen leder upp till taket på VisionVenture, där "sovrummet" och den privata takterrassen finns.

Missa inte att titta på Hymers film och bildspelet!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.