Nästa artikel
ioCamper, en idé som får Kalles vagn bli antik
NYHETER

ioCamper, en idé som får Kalles vagn bli antik

Publicerad 18 oktober 2018 (uppdaterad 19 oktober 2018)
Ta en tom van, fyll den med en husvagnsmodul och du har något du inte skådat förr. Inte ens Kalle Ankas husvagn kommer riktigt upp i den här klassen. Kolla in videon!
Vad man ska kalla denna konstruktion är inte helt glasklart för den liknar inget som vi hittills sett.

Enklast är att se den som en expanderbar låda som skjuts inne i skåpet på en van. När den dras ut kan man veckla ut sidorna och man får en yta som är fyra gånger så stor som den ursprungliga. Din smartphone, eller annan wifiutrustning, används som fjärrkontroll för att styra det hela. Inga modifieringar sägs behövas på vanen som annars kan användas som en vanlig transportbil.

När ioCamper är utfälld finns fyra bäddar, kök med matbord, hygienutrymme med toalett och ett infotainmentsystem. Solpaneler, air-condition och led-belysning står för komfort och funktion. Enligt tillverkaren tar det mellan fem och tio minuter att göra enheten färdig för boendet.

Att döma av hemsidans information har köket spis, diskho, kylskåp och skåp. Det finns även rinnande vatten. Air-conditionsystemet står även för uppvärmningen men någon riktigt vinterbonad funktion lär nog inte finnas och solpanelerna finns på modulens tak och man kan ansluta extern el. 

Tillverkaren använder begrepp som lägenhet med två vardagsrum, sovrum samt kök. Infotainmentsystemet har en 23-tums skärm med pekfunktion som visar batterstatus, färskvattennivå, temperatur såväl inre som yttre och man kan styra värmesystemet, lyse och kyl. Tröttnar man på dessa funktioner kan skärmen användas för att titta på något favoritprogram.

ioCamper kan dessutom användas separat så man kan ta vanen och köra iväg på äventyr utan att behöva packa ihop. Standardmodellen har måtten 2,5x1,3x1,7 m (LxBxH) och den får plats i exempelvis Fiat Ducato, Citroen Jumper, Peugeot Boxer, Renault Expert, Iveco Daily, Volkswagen Crafter och Mercedes Sprinter. ioCamper finns dock i flera versioner som passar olika storlekar på den van den lastas i med höjder upp till 2,1 meter och kan dessutom fås måttbeställd. Serieproduktion ska starta i januari 2019.

Kolla in deras animerade video!

Här hittar du deras hemsida!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.