Nästa artikel
Isolermatta till husbilen: 9 vintersmarta köptips!
Nyheter

Isolermatta till husbilen: 9 vintersmarta köptips!

Publicerad 25 oktober 2022 (uppdaterad 25 oktober 2022)
Ska du använda husbilen i vinter? Då kan en isolermatta vara en bra idé.

Funderar ni på att använda husbilen året runt?

Då kan en isolermatta vara en bra investering. Alltså ett täcke som fästs över vindrutan, antingen inne i husbilen eller utanpå, och som isolerar från kyla. Många av dem fungerar även på sommaren – fast då skyddar de från solens strålar.

Generellt sett kan man säga att de finns i två varianter: innetäcket och utetäcket. Väljer man det som fästs på insidan av rutan får man ett nättare skydd som är enkelt att stuva undan. Det går dessutom att få tag på riktigt billigt. Å andra sidan täcker de inte alltid vindrutan lika bra och kan leda till att kondens bildas.

Utetäcken finns både som "one size fits all" och anpassade till olika modeller. De kan kosta lite mer, men täcker också större yta.

Husbil & Husvagn gjorde ett svep för att se vad som finns i butik. 

Isolermatta för utebruk i universalmodell

 

WeCamps isolermatta kostar 770 kr.

WeCamp, 770 kr

Enkel modell som träs över dörrarna och sitter på plats när de är stängda. Ett och samma täcke ska passa halvintegrerade modeller och alkover byggda på Fiat Ducato, Mercedes Sprinter, Citroen Jumper och Peugeot Boxer.

Finns bland annat att köpa hos campingtillbehor4you.

Isolermattan ska passa de flesta helintegrerade modeller.

Themomatta Universal 4 390 kr

Isolertäcke för helintegrerade husbilar. Det fästs med sugkoppar på sidorna och ska gå att justera så att det passar för de flesta modeller.

Mått uppfälld: 560 x 150 cm. Mått ihopfälld: 75 x 28 x 28 cm.

Finns bland annat att köpa hos campingtillbehor4u.

 

Isolermatta för utebruk för enskilda modeller:

Isolermatta från Tecon klarar kylan.

Tecon isolermatta, 2025 kr–2745 kr

Isolermatta som ska klara ner till -30 grader C. Den fästs med sugproppar och gummiband och täcker då vindrutan och sidofönstren.

Finns anpassad för halvintegrerade husbilar och alkover byggda på Fiat, Peugeot, Ford, VW, Renault, Mercedes, VW. Priset varierar något beroende på chassi.

Finns bland annat att köpa hos campingtillbehor4u.

 

Priset för Wigos skydd blir dyrare när det är anpassat för äldre årsmodeller.

Wigo isolermatta 3735 kr–5210 kr

Utvändig isolermatta som fästs vid dörrarna som håller den på plats när de är stängda. Ska fungera ner till - 30 grader C. Finns anpassat för Fiat, Peugeot och Citroen. Priset varierar och blir dyrare till äldre årsmodeller.

Finns bland annat att köpa hos campingtillbehor4u.


 

Täcket går att öppna om man vill se ut genom rutan.

Hindermann solertäcke Four Seasons, 1565 kr–1796 kr

Thermomatta tillverkad i UV-stabil, väderbeständig termofolie med aluminerad polyesterfolie. Den behöver inte tas bort om man vill ha koll genom vindrutan eftersom den går att öppna och fällas ner.

Priset varierar lite beroende på vilken modell täcket är anpassat för. Finns  för chassi på Fiat Ducato, Ford Transit, VW Crafter, VW T5/T6, Renault Master

Finns bland annat att köpa hos campingtillbehor4u.


 

Täcken för halvintegrerade husbilar finns på lager… men Masas isolering för helintegrerade husbilar måste specialbeställas.

Masa, 2700 kr–4800 kr

Isoleringsmatta som tillverkas i norra Finland. Täcker fönsterrutor, dörröppningar och motorhuven och skyddar både mot kyla på vintern och värme på sommaren.

Det skyddande täcket fångar in luft mellan de vattentäta lagren och isolerar. Välj om det ska vara för halvintegrerade husbilar byggda på Fiat, Ford, MAN, Mercedes Benz, Renault eller VW. Man kan också specialbeställa isoleringsmattor för helintegererade husbilar.

Finns att köpa på företagets hemsida, mhuhtalo.fi.

 

Isolermatta för rutans insida

Budgetskydd från Biltema.

Biltema, isolermatta invändig 359 kr

Biltemas isolermatta monteras invändigt med sugproppar. Den kommer i tre delar, för framruta och sidorutor. Den är främst anpassad för husbilar byggda på Fiat Ducato årsmodell 2002–2006, men ska passa flera modeller.

Finns att köpa på Biltema.

Milencos isoleringsmatta fästs med sugproppar som har små handtag.

Milenco invändig isolermatta Universal, 1085 kr

En storlek ska passa många modeller. Det monteras med sugproppar inne i husbilen och kommer i tre delar, för framruta och sidorutor. 

Finns bland annat att köpa hos kamafritid.se
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.