Nästa artikel
Ja till Grönhögens ställplats överklagat av grannar
NYHETER

Ja till Grönhögens ställplats överklagat av grannar

Publicerad 8 januari 2019
Striden om Grönhögens ställplats går vidare till nästa instans efter det att Mark- och miljödomstolen i Växjö godkände den. Grannarna är inte nöjda med domen och överklagar till Svea Hovrätt.

Den ställplats det rör sig om drivs av Grönhögens Utvecklingsbolag AB som för ungefär två år sedan ansökte om tidsbegränsat bygglov på fem år.

Det nya tillståndet har rört upp känslor hos det närmast boende grannarna men som vi rapporterade om den 13 december avslog Mark- och miljödomstolen i Växjö grannarnas överklagande och upphävde tidigare inhibition. 

– Vi anser att domen är fel och inte motiverad, skriver paret i sin skrivelse till mark- och miljödomstolen som sänder överklagandet vidare till Mark- och miljööverdomstolen vid Svea Hovrätt, skriver Ölandsbladet.

Den redan nu både långdragna och infekterade frågan kan därför ännu inte anses slutligen avgjord. Närmast ska Svea Hovrätt ge besked om en eventuell överprövning kan ges. Som en extra problematik lyfter grannarna i sin överklagan upp att ägaren av Grönhögens Camping avled i början av december, något de hävdar gör avtalet som finns mellan Grönhögens Camping och Utvecklingsbolaget, och som Mark- och miljödomstolen i Växjö hänvisar till i domen, ogiltigt.

– Vi försöker få ärenden handlagda inom två månader från registreringsdag, men den senaste tiden har vi fått en så stor mängd ärenden att förseningar har uppstått, skriver Ölandsbladet om den närmaste turen i Svea Hovrätt. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.