Bild
Nästa artikel

Kabe rental fick ej betalt

NYHETER

I en tvist mellan Kabe och campingen Fläsians Stugor & Camping riskerar Kabes bolag för företagsuthyrning att förlora 200 000. Vad gäller med förskottsbetalningar till företag som denna camping i tvist?

Sundsvalls Tidning rapporterar om en tvist mellan Kabes bolag Kabe Rental och en camping som heter Fläsians Stugor & Camping. Kabe Rental är den största uthyrningsaktören på marknaden av husvagnar och husbilar till företag även om Kabe Rental också hyr ut husvagnar och husbilar till privatpersoner. Vintertid hyrs uppställda vagnar ut på ett antal orter runt om i Sverige.

Bakgrunden är att Fläsians Stugor & Camping i fjol skulle bygga ut campingen. I början av sommaren 2013 fick Kabe Rental AB i Jönköping en förfrågan från Fläsians Stugor & Camping om att få hyra tolv husvagnar under en månad.

– Det var bråttom och högsäsong. Men vi lyckades få ihop tolv stycken och köra upp dem från Jönköping inom en vecka. Vi hade innan avtalat med platschefen om att uppkörningen skulle kosta 6 000 kronor per husvagn. Till det kom en månadshyra på lika mycket, berättar företagets vd för Sundsvalls Tidning.

Men någon betalning kom aldrig.

– Ägaren av campingen hävdade att man aldrig hyrt några husvagnar av oss. De hyresavtal vi hade skickat upp fick vi heller aldrig tillbaka. Däremot mejlade han oss under månaden och påpekade att det var fel på en av toaletterna.

Kabe Rentals fordran är nu uppe i över 200 000 kronor. Men Kabe rental är inte ensamma. I härvan finns miljonskulder, en stämning i tingsrätten och en polisanmälan. Flera företag som i fjol jobbade åt Fläsians camping & stugor AB är i dag upprörda över att de fortfarande inte fått betalt.


– De har gjort dåliga jobb och inte gjort klart, säger ägaren till Fläsians Stugor & Camping.

Hos kronofogden ligger krav från tre företag på sammanlagt 250 000 kronor. Ett annat företag, som har krav på 200 000 kronor sedan i september, har inte gått till kronofogden. I stället vill man försöka sätta Fläsian camping i konkurs. Så frågan är om Kabe får de pengar de hävdar de har rätt till.

Ett råd till dig som campare kan vara att inte göra förskottsbetalningar till Fläsians Stugor & Camping innan tvisten är löst. Som konsument riskerar du att de förskottsbetalningar som görs till ett företag som går i konkurs går förlorade.

Situationen finns närmare beskriven i en artikelserie i Sundsvalls Tidning.

Taggar: Nyheter
Kabe rental fick ej betalt

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.