Nästa artikel
Kabe Travel Master Imperial i790 LQB
Nytt 2024

Kabe Travel Master Imperial i790 LQB

Publicerad 6 september 2023 (uppdaterad 7 september 2023)
För första gången visar Kabe sin nya, något kompaktare helintegrerade husbil: Kabe Travel Master Imperial i790 LQB. Vi fick en förhandstitt på Elmia.

Elmiamässan har precis öppnat och bjuder redan på en världspremiär. Det är Kabe som premiärvisar sin nya kompakta Kabe Travel Master Imperial i790 LQB. Den är något kortare än motsvarande modeller med queenbed och separat dusch och toalett brukar vara, med sina 7920 mm.

Modellen har kommit till främst efter efterfrågan från Norge, där färjeavgifterna blir högre när fordonet är över åtta meter långt. 

– Men vi har också märkt ett växande intresse från den tyska marknaden, säger vd Mikael Blomqvist och tillägger att han hoppas att även svenskarna ska få upp ögonen för den smarta storleken.
 

Några steg in i i790 bekräftar att den som vill ha svenskt mys i husbilen kan känna sig hemma. Den nya, lite mörkare folieringen i kombination med ljus klädsel och snygg belysning är en uppdatering som gör liten, men viktig skillnad.

Ett stort plus också för att flera snabbladdningsplatser till mobilen integrerats i inredningen, vid dörren och i förarhytten.

Det är mycket som ryms på det något mindre ytan. Det L-formade vinkelköket har trelågig spis och rund diskho och praktiskt stänkskydd. En halv sväng bakom finns kyl, frys och spis.

Hygienutrymmet består av separat dusch och toalett och kan skärmas av mot främre bodelen, för att öka utrymmet och den privata sfären. 

En queenbed längst bak i i790, 1380 x 1995 mm, är huvudbädd. Men det finns också en taksäng fram 1220 x 1880 mm, och möjlighet att bädda dinetten, 1175/584 x 2060 mm. Med andra ord plats för upp till 5 personer – eller möjlighet att sova på olika platser med gott om utrymme även om man är färre än så.

Bältade platser finns för fyra personer – som också lätt får plats kring dinetten när det är dags för fika eller mat.

Men frågan är om inte det smarta bagageutrymmet tar priset. Här finns redan från början gott om plats, dessutom finns ett antal smarta hyllor och fästen. Plus en dusch, för hund och smutsiga fötter.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.