Nästa artikel
Kabes omsättning minskar
NYHETER

Kabes omsättning minskar

Publicerad 1 november 2019 (uppdaterad 1 november 2019)
Som vi tidigare rapporterat har Kabe minskat antalet medarbetare i sin produktion och nu syns detta även i omsättningssiffrorna. Även rörelseresultatet och resultatet, vinsten, minskar.

I den rapport som Kabe nu presenterat skriver företaget att totalmarknaden för husvagnar och husbilar i Norden blivit mer avvaktande och sammantaget minskat med ca 16 procent. Nettoomsättningen för Kabe uppgick för årets första nio månader till 1 911 miljoner mot förra årets 2 050, en i sammanhanget måttlig minskning med 7 procent. Rörelseresultatet minskade till 134 miljoner mot förra årets 157 vilket är en minskning med 15 procent och resultatet efter skatt landade på 111 miljoner mot förra årets 125.

Kabe skriver vidare att de under perioden justerat såväl produktion som beställningsvolymer för att anpassa verksamheten till en lägre total marknadsvolym och kostnaderna för detta har belastat periodens resultat. De konstaterar även att det bonus-malus system som infördes i Sverige 1 juli 2018 och därefter WLTP den 1 september 2019 har haft stor påverkan på husbilsförsäljningen och även inneburit höjda lagervolymer hos återförsäljarna.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.