Nästa artikel
KnausTabbert 2018
NYHETER

KnausTabbert 2018

Publicerad 20 juli 2017 (uppdaterad 20 juli 2017)
Den tillverkare som kanske brukar vara mest framåt vad gäller innovationer satsar 30 miljoner euro på att uppgradera sin fabrik och sitt utvecklingscenter till 2018. Men redan nu kommer nyheter med fantasieggande namn som L!VE, Pepper, Fire och ICE.
Knausgruppen har en samling varumärken under sitt paraply där både husbilar och husvagnar ingår. När det gäller just fabrikatet Knaus och deras husbilar så är den viktigaste nyheten deras nya instegssegment L!VE där tre modellserier och nio planlösningar ingår.
Halvintegrerade L!VE TI med tre planlösningar/storlekar samt serien L!VE Wave med fyra planlösningar och slutligen alkovserien L!VE Traveller med tre planlösningar. Bilarna i L!VE-serien är tänkta att konkurrera i den billigare klassen och de tyska grundpriserna startar under 50.000 euro.
 
Vidare har taksängsserien Knaus Sky Wave fått ett nytt yttre i form av dekaler och även ett ljusare inre, delvis tack vare ett stort takfönster ovanför förarhytten.

Plåtisen CUV Boxdrive är byggd på VW Crafter och med den vill Knaus sätta en ny standard i klassen där CUV står för Caravanning Utility Vehicle.
 
Går vi sedan vidare till Knaus husvagnar så finns Sport med 15 planlösningar och 500 UF samt 540 UE får stora panoramafönster vid sittgruppen. Som vi nämnt tidigare kommer även lättviktaren Travelino att finnas till försäljning och den ska vara 40 procent lättare än andra vagnar i samma storleksklass. Något som ska göra elbilar och hybrider till tänkbara dragfordon.

Även nya Deseo har hämtat många lättviktslösningar från Travelino. Deseo är vagnen för kunder som vill transportera exempelvis ett par motorcyklar eller en fyrhjuling och samtidigt ha ett bekvämt boende. Möjligt tack vare lastlucka i aktern plus låg vagnvikt.
 
Går vi sedan över till varumärket Weinsberg så är CaraSuite deras senaste tillskott och den finns i fyra planlösningar med taksängen och hög takhöjd som gemensam nämnare. Vidare är Weinsberg CaraCompact EDITION (Pepper) en version som presenterades förra året men som redan sålts i 1000 exemplar vilket gör den till en av de största succeerna någonsin. Den får till 2018 Truma iNET, lättmetalfälgar och en Pioneer stereoanläggning från start.

Plåtisen Weinsberg CaraTour uppdateras med LED-belysning, en mer komfortabel säng samt större vattentank på 110 liter.
Likaså plåtisserien Weinsberg CaraBus får en översyn och till 2018 säljs de i sex planlösningar där 601 DQ är en helt ny familjevariant med fem bäddar. Carabus EDITION (FIRE) är en ny 2018-modell som fått en läcker design och riklig utrustning från start.
 
När det gäller husvagnarna från Weinsberg så är CaraOne 740 EDITION (ICE) en ny åretruntvagn med vattenburen värme från Alde där även golvvärme ingår. Vidare har den skidfack och ett skoskåp där till och med vinterstövlarna ryms. Modellen 740 UWF är en loungemodell där till och med ”öppen spis” finns intill tv:n. (ICE) har fått rejäl isolering som gör att den ska klara ordentligt kalla vinterdagar så detta kanske blir en storsäljare i Sverige?

Husvagnarna från Tabbert får en översyn vad gäller dekalerna utvändigt och en del nya tyger. Färgglada Tabbert PEP var en modellserie som spred leenden under Düsseldorfmässan förra året och den kommer till 2018 i tre planlösningar och ett antal färger där PEP Berry Red är en ny kombination.

Sist men inte minst kommer serien Tabbert Rossini där en ny planlösning i form av 520 DM gör att Rossini nu finns i åtta varianter varav tre familjeplanlösningar där 520 DM är en av dessa. Den har stort kök med 148-literskyl/frys, sittgrupp i mitten, våningssäng i ena änden och föräldrasäng i andra änden.

Kolla in alla bildspel som vi delat upp modellvis!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.