Nästa artikel
Komiker gör tv-serie med husbilen Ulla
Nyheter

Komiker gör tv-serie med husbilen Ulla

Publicerad 9 november 2022 (uppdaterad 9 november 2022)
Karaktärerna Örjan, Bosse och Mange har gjort succé på Tiktok och medverkat i Melodifestivalen. Nu beger de sig ut på roadtrip i husbil i en ny serie.

Tre unga killar som spelar gubbar, en kulthusbil och vardagsgalna situationer. Det är vad tittarna bjuds på i SVT Plays nya humorserie Bosse, Örjan och Mange på roadtrip. I åtta avsnitt reser killgubbarna söderut i en helintegrerad Pilote R800 som heter Ulla, träffar människor och råkar ut för dråpliga missöden.

Upphovsmän och huvudrollsinnehavare är Wany Kangela, Kevin Murengezi och Arnaud Murengezi från Mellansel.

Precis som namnen antyder har de inte bott flera generationer i Ångermanland. Wany kom som bebis till Mellansel tillsammans med sina föräldrar från Kongo. Ett tiotal år senare flyttade även bröderna Kevin och Arnauld dit med sin familj från Rwanda. Eftersom bröderna bara pratade franska blev Wany deras översättare och kompis.

Alla tre är starkt lokalpatriotiska och säger i en intervju med SVT Nyheter:

– Det är ju det som är fantastiskt med Mellansel. Alla har vi känt oss välkomna. Det har alltid funnits någon att prata med.
 

Kevin Murengezi spelar Örjan, Wany Kangela är Bosse och Arnauld Murengezi gör Mange i SVT-plays nya serie. Bakom dem syns Pilote R800 som Ulla.

Nostalgivibbar när Ulla fäller ut markisen.

De bor fortfarande kvar och när de startade ett Tiktok-konto förra hösten bestämde de sig för att gräva där de står. I Örjan, Bosse och Mange parodierar de kärleksfullt tre norrländska gubbar. Allt inspirerat av människor och miljöer de mött under uppväxten.

20-åriga Wany gör 62-årige Bosse som är besatt av kaffe, 19-åriga Kevin är 58-årige Örjan i gubbkeps och 16-åriga Arnauld är 56-årige Mange som gillar att jaga. 

Tiktok-kontot blev snabbt en succé. I dag har de 132 300 följare och har varit mellanaktsnummer Melodifestivalen, innan de blev med egen TV-serie. Den hade premiär i oktober och består av åtta korta avsnitt där vi får följa killgubbarnas färd från norra Sverige till Stockholm, Göta kanal, Göteborg… 

Under resans gång hinner de bland annat ge ett svärd de tillverkat av plåt från en Volvo till kungen, försöka köpa fika med kontanter och parkera fel på en fotbollsplan.

Sex av avsnitten ligger ute på SVT Play. De två sista kommer fredag 11 november 2022. Då gör Bosse, Örjan och Mange Borås och Båstad osäkert.

Ibland är Ulla lite kinkig. Då kan hon behöva tas om hand lite extra.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.