Nästa artikel
Lagans ställplats blir av trots utgrävning
NYHETER

Lagans ställplats blir av trots utgrävning

Publicerad 8 februari 2017 (uppdaterad 2 november 2019)
För dryga veckan sedan såg det ut som om den nya ställplatsen i Lagan inte skulle bli av beroende på att det krävdes dyra arkeologiska utgrävningar. Nu tar kommunen kostnaden och planerna går vidare.
Det var Länsstyrelsen som tyckte att det historiskt intressanta området krävde en utgrävning då det är lovande ur arkeologisk synpunkt. Eftersom priset för de tre dagarnas utgrävning landade på 172 000 kronor höll det på att stjälpa hela projektet då ställplatsen inte i sig skulle kunna bära den kostnaden.

Kommunen tycker dock att hela projektet vid Gröningen och kraftverket i Laholm är så viktigt att de nu beslutat att ta kostnaden så att ställplatsen inte ska hindras av eventuella fornfynd.

– Vi går vidare med projektet, även om det kostar mer, säger planeringschefen Erland Björkman till Hallandsposten, det handlar inte bara om en husbilsparkering. Det handlar om att staden närmar sig Lagan. Vi pratar om allt det vi tänker oss från Gröningen och rökeriet ända ut mot reningsverket. Det är en fantastisk Lagaled som vi vill presentera.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.