Bild
Nästa artikel
Många inbrott i husbilar på kort tid

Många inbrott i husbilar på kort tid

NYHETER

De som sover i sin husbil på en rastplats lever farligt. På bara några dagar har flera turister drabbats av inbrott i sina husbilar när de legat och sovit.

Tyvärr har det blivit så frekvent att det inte längre har något stort nyhetsvärde för det de stora tidningarna. Men för den som drabbas är det fortfarande ett stort problem.

Ryktet om säkerheten i Sverige kan också få sig en törn om utländska gäster ofta blir utsatta för stölder och inbrott, även om det självklart inte är bättre när svenskar blir utsatta. På bara en vecka har två tyskregistrerade samt en fransk husbil blivit utsatta för inbrott i området Stenungsund, Tjörn och Orust strax norr om Göteborg. Tyvärr kanske vi har fått nya stråtrövare. 

Den senaste händelsen var att en tyskregistrerad husbil som stannat på Ödsmålsbrons rastplats fick passagerardörren uppbruten och saker stulna, däribland passen.

– Det är ett problem som ökar varje sommar när turisterna kommer. Det är folk som åker längs med E6:an från Malmö till Strömstad och stjäl vad de kommer över från rastplatser. Sover man i sin husbil bör man inte ha värdesaker synligt framme i den, säger Håkan Johansson, stationschef på Stenungsundspolisen till Lokaltidningen i Stenungsund.

Även tidigare har polisen varnat för denna typ av inbrott. Tjuvarna är skickliga och det är många som inte vaknar av ljudet när dörren öppnas. Ett enkelt larm, eller att belysningen tänds när dörren öppnas, skulle sannolikt kunna hjälpa i många fall. Eller så får vi finna oss i att man inte längre kan övernatta på rastplatser.


Kommentera: Har du någon bra idé på hur man kan komma tillrätta med stölderna?

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
DagfinnLofstad
2015-06-16 12:32

E forstår ikke folk som sover på rasteplass, de må jo være mye bedre å kjører til en camping å sove trykt. Og så er det mye koseligere.

#2
jojje
2015-06-18 12:49

När det gäller inbrott i husbil och tjuven har brutit upp dörren och ev. larm eller belysning tänds är det
egentligen redan för sent !
Resan måste avbrytas och man måste leta upp en verkstad !
Händer det en fredagsnatt så står man där till måndag !

Förhindra :
Har sensorer som larmar mig när någon är närmare dörrarna än 1 m.
Har även en utvändig siren som jag kan starta manuellt vid fara !
Har även lampdetektorer över dörrarna som tänds vid rörelse utanför dörrarna.

Alltså förhindrar jag åverkan och reser vidare som planerat.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.