Bild
Nästa artikel

Nattliga inbrott

NYHETER

Natten till onsdagen skedde två inbrott i husbilar medan ägarna sov i godan ro. En av dem vaknade under inbrottet.

Inbrott medan ägarna sover i sin husbil är ett problem. Ändå är det ovanligt att det sker två inbrott på detta manér samma natt och vi återger SR:s rapportering om dessa.

Det ena inbrottet skedde tjugo över två på natten. Husbilen stod parkerad vid Laganland, norr om Ljungby, och en man och en kvinna låg och sov i vagnen när inbrottet skedde. Kvinnan vaknade av att hon hörde något och drog upp gardinen, som skiljde sovavdelningen åt från resterande del i husbilen, och såg då en främmande man stå där. Mannen försvann snabbt från platsen när han upptäckte att hon vaknat. Polisen har inga spår efter mannen.

Det andra inbrottet skedde halv sju på morgonen på Sjöboda rastplats, söder on Ljungby. Även i den husbilen låg ett par och sov när inbrottet skedde. När de vaknade och steg upp såg de att dörren till husbilen hade blivit uppbruten. Tjuven hade fått med sig en handväska med kontanter och smycken.

Natten till torsdagen var det dags igen och Hallandsposten beskriver att en fransk familj då blev bestulna på sina pass medan de låg och sov.

Vill du skydda dig lite extra finns flera typer av larm på marknaden. Att du har en brandvarnare ser vi som en självklarhet.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.