Bild
Nästa artikel
Mariestad underlättar för bilister

Mariestad underlättar för bilister

NYHETER

Mariestads kommun lanserar nya digitala kartbaserade tjänster på mariestad.se. Nu går det till exempel enkelt att se vilka vägar som är avstängda för vägarbeten eller snabbt se var det finns parkering för husbilar i stan.

Funktionerna är i första hand avsedd för kommuninnevånarna där kommunens tjänster tillgängliggörs på deras mobilanpassade hemsida men eftersom det även rör trafik är detta användbart även för besökare. 

-Vi jobbar mot digitalisering och tillgänglighet för våra invånare. Idag förväntar man sig att kunna ta del av information på ett tillgängligt sätt. Man ska kunna ta del av informationen var man än befinner sig, genom mobilen. Det ställer krav på oss att leverera genomtänkta digitala och smarta tjänster, säger Göran Persson, chef för mät- och geodataenheten Mariestads kommun.

Projektkartan visar aktuella vägarbeten, avstängda gator, byggnationer, renoveringar och arbeten i kommunens regi som på något sätt påverkar stadsmiljön och framkomligheten. 

Parkeringskartan visar alla kommunala parkeringsplatser där man kan stå mer än fyra timmar samt kommunens husbilsuppställningsplatser. Korttidsparkeringar finns inte med på kartan.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.