Nästa artikel
Något för alla när LMC presenterar 2025
Bildextra

Något för alla när LMC presenterar 2025

Publicerad 2024-06-19 07:00 (uppdaterad 2024-06-20 09:27)
Två klassiker har uppdaterats – och en ny spännande nyhet visas upp för första gången.

Tyska husbils- och husvagnstillverkaren LMC har presenterat nyheterna inför 2025.

Precis som många andra tillverkare håller de igen på nya modeller. Istället jobbar de hårt för att uppdatera gamla favoriter. Instegshusvagnen Sassino och mångsidiga husbilen Tourer är de som fått ansiktslyft inför 2025.

Den stora nyheten är husvagnshybriden Modo, lika mycket släpvagn som fritidsfordon och precis så flexibel som så många andra av dagens nya modeller.

LMC Sassino

Instegsvagnen som främst riktar sig till unga par och barnfamiljer har fått en ansiktslyftning inför modellåret 2025. LMC framhäver att man inrett med varma och inbjudande färger med lite detaljer som sticker ut, som ovala speglar.

I övrigt har det bara gjorts några små förändringar: Praktiska avtagbara och tvättbara tyglådor har lagts till i badrummet, skjutbara USB-uttag och spotlights ger större flexibilitet. Dessutom är de nya textilierna, som är tillverkade av återvunna PET-flaskor, både lättvättade och hållbara, lovar LMC.

LMC Tourer

Husbilen finns nu i elva layouter. Det går till exempel att få fällbar bädd även på Ford-chassi – och även med dieselvärmare. 

Genom små förändringar har det också blivit större svängrum i köksdelen. LMC framhåller främst alkovvarianten A 690, som tar sex personer och väger mindre än 3,5 ton.

Modo

Är det en husvagn eller en släpkärra? Svaret är egentligen ”både och”. Tanken är att Modo ska fungera som det du behöver den till för tillfället. Den är resultatet mellan ett samarbete mellan Humbaur och LMC och prototypen kommer att ställas ut på Caravan Salon i Düsseldorf i slutet av sommaren.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.