Bild
Nästa artikel
Nissan presenterar eldriven husbil

Nissan presenterar eldriven husbil

NYHETER

Nissans surfbuss e-NV200 Camper är kanske inte så stor men som weekendfordon passar den troligen utmärkt, likaså om du vill kunna köra i miljözoner.

Modellen premiärvisades på Madrid Motor Show som hölls i maj. Bilen är helt eldriven och har ett batteri på 40 kWh som ger en räckvid på i storleksordningen 15-20 mil. Den verkliga räckvidden beror på en rad yttre omständigheter som temperatur och i vilken hastighet bilen körs, Nissan anger mellan 80 och 175 miles.

Batteriet kan snabbladdas på 35 minuter och då får man en räckvidd på 10-15 mil. Med en laddbox nås 100 procent på mindre än 7,5 timmar (kräver 32 A, med 16 A blir laddtiden ungefär den dubbla) tack vare bilens interna laddare/omvandlare på 6,6 kW. Laddas batterierna från ett vanligt vägguttag nås full laddning på drygt 21,5 timmar.

Utöver fabriksgarantin på tre plus två år finns en batterikapacitetsgaranti på åtta år eller 16 000 mil och den gäller för att kapaciteten inte sjunker under tre fjärdedelar, nio av tolv staplar på bilens kapacitetsmätare.

Accelerationen 0 - 100 km/h anges till fjorton sekunder jämt, toppfarten till 120 km/h och effekten till 107 hästkrafter. Den totala längden är 4 560 millimeter, bredden 1 755, höjden 1 858 och hjulbasen 2 725. 

Bilen har plats för fyra åkande personer, har två sovplatser och det finns ett litet kök med kylskåp, ho, vatten och spis. Ett bord kan hakas på köksbänken så att man kan sitta inne och äta. Inga jätteutrymmen men för de som ofta åker till eller i städer och måttliga distanser per dag kan det vara ett ypperligt alternativ. Det intressanta är dock att det så smått börjar komma alternativ till dieselmotorerna men för längre distanser och mer normalstora husbilar visade Mercedes nyligen upp en Sprinter med bränsleceller och femtio mils räckvidd.

 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.