Nästa artikel
Norskt campingrekord
NYHETER

Norskt campingrekord

Publicerad 5 juli 2021 (uppdaterad 5 juli 2021)
Svenska campingar rapporterar hög beläggningsgrad och motsvarande situation, om inte i ännu högre grad, gäller i Norge. Där ska maj slagit tioårsrekord trots avsaknaden av utländska turister.

Det är bobilverden.no som uppmärksammar den höga beläggningsgraden på de norska campingplatserna och att de inte haft bättre beläggning under de senaste tio åren. Det högre intresset baserar sig förstås på situationen med reserestriktionerna vilket såväl i Norge som i Sverige styrt över intresset till inhemsk turism. Men detta gäller camping och intresset för fritidsfordon där även de senare har slagit rekord på flera ställen i Europa, hotell har det tufft överallt. De norska siffrorna baserar sig på statistik från Statistisk sentralbyrå (SSB).

Under maj rapporterar bobilverden.no att det var 638 000 övernattningar på de norska campingplatserna, vilket är 22 procent fler än 2019. Då hade de norska campingarna 463 000 övernattningar av norrmän, räknas även de utländska gästerna in var siffran 565 000. I år uppges bara en procent vara från andra länder.

– Til tross for at mai var en god måned for mange av campingplassene, valgte flere å holde stengt. Campingplasser som i stor grad baserer seg på utenlandske gjester som for eksempel tyske fisketurister, kunne ikke ønske sine vanlige gjester velkommen og så det mer hensiktsmessig å holde stengt, säger rådgivare Kristin Aasestad i SSB enligt bobilverden.no.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.