Nästa artikel
Nu kan du svettas i bastu-automat
Nyheter

Nu kan du svettas i bastu-automat

Publicerad 2023-03-16 13:04 (uppdaterad 2023-03-16 13:55)
Boka, betala och basta. Det är konceptet för en ny obemannad bastu vid vattnet.

Saknar du bastu i husbilen eller husvagnen? Nu kan snart det problemet vara löst.

Om en dryg becka öppnar den första bastumaten i Stockholm. Från och med den 26 mars kan de som är sugna på att svettas lite extra ta en tur till Pampas Marina i Solna utanför Stockholm, boka bastun, värma upp sig och ta ett dopp. Man går in via en app och får tillgång till bastun. Två timmars bastande kostar 599 kr.

Tanken är att göra bastubadande mer tillgängligt och prisvärt, enligt grundarna. Om allt går som planerat ska bastumaterna finnas på många sjönära platser runt om i landet i framtiden. Men än så länge finns den bara i Solna.

– Extra stor efterfrågan finns det i storstäderna och inte minst i Stockholm med många kallbadare och närheten till sjö och hav. Tyvärr har det varit svårt att få tillstånd av kommunen just i Stockholm där efterfrågan är som störst. Nu har Stockholm stad gått ut offentligt med att den vill satsa på bad och friluftsliv så vi hoppas på en ny gryning för bastubadandet även här, säger Richard Öhman, grundare av Bastumat i ett pressmeddelande. 

Principen för bastumaten är densamma som för kaykaomaterna som lanserades förra året, det vill säga obemannad uthyrning av SUP-brädor och kajaker. Idag finns nästan 300 kayakomater , i sju länder. 

Läs mer om Bastumat här!

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.