Bild
Nästa artikel
Ny ägare av Stockholms största camping

Ny ägare av Stockholms största camping

NYHETER

Gotlandsprofilen Pigge Werkelin har köpt Stockholms största camping och vill göra den till det självklara valet för den som ska campa i Stockholmstrakten.

– Vi har skrivit avtal med säljarna att de ska sköta driften de närmaste tre åren. Sedan för vi diskussioner med kommunen för att höra vad de vill att vi ska göra därute, säger Pigge Werkelin till Helagotland.se som uppmärksammat förvärvet och Pigge Werkelin fortsätter, det här är redan Stockholms största camping, jag vill göra den till den mest attraktiva också. Då skapar vi en reseanledning till Järna/Södertälje.

Campingen det handlar om är Farstanäs havsbad som Pigge Werkelin vill ska bli det självklara förstahandsvalet för campare som vistas i Stockholmsområdet. Idag har campingen som ligger i ett naturskyddsområde möjlighet att ta emot sammanlagt 500 tält och mobila boenden. Utöver det finns några stugor som Pigge Werkelin vill utvidga till ett femtiotal. 

På Gotland hamnade Werkelin i en infekterad juridisk strid om villavagnar på Snäcks camping som bottnar i bygglov för villavagnar. Den tvisten ser ut att få avgöras av Tingsrätten och Pigge Werkelin drog sig ur engagemanget i Snäck, en historia som beskrivits här av Svenskt Näringsliv. En motsvarande diskussion om tidsbegränsning kontra bygglov för uppställning av husvagnar pågår även i Södertälje och vi har rapporterat om de problem detta medför här. Pigge Werkelin är angelägen om att göra Farstanäs till en åretruntcamping och hoppas kunna hitta en lösning med kommunen.


– Husvagnar är ju gjorda i dag för att användas året runt men vi har gamla regelsystem som alla campingar är uppbyggda kring. Jag tror att det finns en stor vilja hos alla som äger en husvagn att ha dem uppställda på en camping. De åker gärna till husvagnen året runt egentligen, bara de fick ha den uppställd på ett läckert ställe.

Här hittar du Helagotlands artikel.

Var?

Farstanäs camping ligger vid Stockholms södra infart efter E4:an, vid korsningen Järna / väg 57.

GPS: N59°05'52", E17°39'06"

Här hittar du campingens hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.