Bild
Nästa artikel
Fronten är ny på Fiat Ducato som premiärvisas den 12 maj 2014. Du kan bläddra för fler bilder.
Fronten är ny på Fiat Ducato som premiärvisas den 12 maj 2014. Du kan bläddra för fler bilder.
Ny uppdaterad Fiat Ducato 2014
Den nya hållaren för iPad/Notebook på instrumentpanelen.
Den nya hållaren för iPad/Notebook på instrumentpanelen.

Ny uppdaterad Fiat Ducato 2014

NYHETER

Vi har tidigare skrivit om den uppdatering av Fiat Ducato som är på gång. Den 12 maj 2014 är det dags för pressvisning men redan nu finns bilder och vissa data. Läs mer om denna uppdatering!

Fiat Ducato är det dominerande chassit för husbilar i hela Europa. I Sverige är ungefär fyra av fem husbilar byggda på det chassit och senaste större uppdatering var 2007 och nu är det dags igen. Men redan nu innan pressvisningen har Fiat offentliggjort bilder på den. Vi vill dock påpeka att som oftast med tidig information kan det finnas skillnader mellan olika utföranden. Transportbilen kanske har den utrustning som husbilen senare inte har.

Den 12:e maj, på Balocco Test Centre (Vercelli, Italien), kommer nya Fiat Ducato att presenteras för den internationella pressen. Den 6:e versionen är den senaste i raden av de tidigare chassigenerationerna som under 33 år har fått åtskilliga utmärkelser och sålts i mer än 2.6 miljoner exemplar sedan 1981.

Karossen blir likadan som tidigare och det blir inga dimensionsförändringar för någon av Ducatos många versioner (mellanlång eller extralång hjulbas samt normal, mellan eller högt tak) men främre stötfångaren får en ny slankare och sportigare design. För att minska kostnaderna om någon får en skada består stötfångaren nu av tre segment, höger, vänster och mittsegment. Strålkastarna är nya och har integrerad LED-belysning för dagsljusbruk och det blir nya 16-tums fälgar.
 

Inuti får Ducato nya och mer bekväma säten och Fiat introducerar en hållare för iPad/Notebook på instrumentpanelen. Bluetooth, GPS och backkamera kommer som tillval och hela infotainmentsystemet blir uppgraderat. Transportversionen får tre olika inredningar, Classic, Tecno and Lounge. Det blir ny bakfjädring i kompositmaterial.

Alla versioner har elektronisk stabilitets kontroll (ESC) som standard. Systemet är vidareutvecklat med "rollover mitigation system" och lastkontrollsystem (LAC), Hill Holder, anti-slip (ASR) system och elektronisk bromshjälp (EBA).

Vi kommer med mer detaljerad information efter provkörningen i maj.

Några skillnader mot nuvarande version

Sjätte generationen av Fiat Ducato
Fiat Ducato har sålts i mer än 2.6 miljoner exemplar.
Ny front
Ny instrumentpanel och nya stolar
Enligt Fiat de lägsta emissionerna och den lägsta bränsleförbrukningen i segmentet
Upp till 4,4 ton tjänstevikt
ESC och "Hill Holder" standard
Uppgraderat infotainmentsystem

Kommentarer

#1
Outsider
2014-04-25 21:23

Så där. Några veckor sedan, frågade jag om ni har information om den dya Ducato. Svaret var negativt. Nu får vi läsa, att snart är bilen i premiären. Troligen husbilfabrikerna har sett bilen redan mycket tidigare, eller åtminstone fått informationen om chassimått. Annars är det inte möjligt att bygga nya husbilar för modellåret 2015. Desa bilar är i dagsljus redan i slutet av augusti.
Fint att förändringarna i bilens utseende inte är väldigt stora, detta betyder lägre kostnader och begagnadpriserna skall inte.
Tack för informationen som ni gav nu, och skall snart ge änny grundligare.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.