Nästa artikel
Nytt Ford Transit-chassi
NYHETER

Nytt Ford Transit-chassi

Publicerad 5 februari 2014 (uppdaterad 6 februari 2023)
Just nu lanserar Ford sin nya Transit i Barcelona. Ford anger själva att chassit kommer att ligga till grund för bland annat husbilar.

Att Ford själva är stolta över sin nya Transitserie är inte att ta miste på. Men med de nya fordonen som började presenteras 2013 har man nu för första gången för något fabrikat tagit hem utmärkelsen International Van of the Year två år på raken. Ford har lyckats med bedriften att kamma hem Van of the Year 2013 med Ford Transit Custom och Van of the Year 2014 med Ford Transit Connect.

Eftersom chassit ännu inte använts till någon husbil presenterar vi Fords uppgifter och de hävdar att de lyckats sänka bränsleförbrukningen trots att lastvolymen i deras standardbil ökat med elva procent. Även på underhållet påstår man sig ha fått ner kostnaden.

Transit levereras med en 2,2 liters Duratorq Dieselmotor i tre effektutföranden, 100, 125 och 155 hästkrafter. 125 hk versionen uppges ha en bränsleförbrukning på 0,64 liter/mil med CO2 utsläpp på 169 gram per kilometer. Ford kallar tekniken ECOnetic och uppger att de testat den i 100 000 mil.

Chassit är gjort i en stålvariant som kallas Bor-stål och Ford lämnar 12 års garanti mot genomrostning på detta. Då det i våra ögon är mindre intressant med detaljlösningar för den lätta lastbilen får vi sannolikt anledning att återkomma den dag någon börjar bygga en ny husbilsmodell på detta chassi. Så vi nöjer oss med den här informationen så länge. Modellen lanseras just nu i Tyskland och i maj 2014 i Österrike.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.