Nästa artikel
Nya ägare till hamncaféet i Borgvik
NYHETER

Nya ägare till hamncaféet i Borgvik

Publicerad 15 april 2015 (uppdaterad 1 oktober 2019)
I den fantastiskt vackra bruksorten Borgvik har hamncaféet med tillhörande ställplatser fått nya ägare. Planerna är att det ska bli flera nya aktiviteter och så får hamncaféet sig en rejäl uppfräschning.
Värmlands Folkblad har varit och hälsat på de nya ägarna Anki och Niclas Lundsten som håller på att fräscha upp hamncaféet i Borgvik. Paret köpte hamncaféet vid Slaggudden i Borgvik I mars och till Kristi himmelsfärdsdag räknar de med att slå upp portarna.

Paret är även ägare till Sävsjö camping som de har rustat upp och så driver de dessutom ett jordbruk med ekologisk produktion av lamm- och nötkött.

– Vi vill att hamnen ska vara utgångspunkt för aktiviteter i området och vi kommer att ha uthyrning av kanoter, kajaker, cyklar och båtar som du kan ta dig en fisketur i ut på Vänern med, berättar Niclas Lundsten för VF.

Tanken är att hamncaféet utöver fika ska erbjuda hembakat bröd och så vill de ordna mysiga grillkvällar med hamburgare gjorda på kött från de egenuppfödda djuren. För att hinna med både hamncaféet, Sävsjö camping och jordbruket får de hjälp av sina tre söner.

Bredvid hamncaféet finns det även 20 stycken ställplatser för husbilar och tillgång till en serviceanläggning med kök, toaletter och duschar. Bada kan man göra i sjön några meter bort och bruksorten Borgvik är en fantastisk plats att vandra runt i. Har du inte hunnit besöka platsen än är det ett givet resmål om du är i närheten.

Hela artikeln i VF hittar du här.

Var?
Kör E18/E45 på västra sidan av Vänern. Sväng av vid Grums. Borgvik ligger cirka 15 kilometer väster om Grums tätort.

GPS: N59°20'54", E12°57'17"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.