Bild
Nästa artikel

Nya möjligheter för trafikinformation i bilen

NYHETER

Som sällan tidigare kommer nyheterna för information i bilen så tätt att man snart inte höjer på ögonbrynen längre. Så här kan det bli med digital radio enligt Teracom.

Teracom och Mediamobile testar framtidens bilradiosystem där trafikinformation sänds via digitalradio.

Radiolyssnandet är stort i Sverige. Cirka 5,9 miljoner personer lyssnar på radio i 125 minuter en genomsnittlig dag. En stor del av lyssnandet, cirka 30 procent, sker i bilen. Nu testar Teracom och Mediamobile en ny tjänst riktad mot de bilburna lyssnarna.

Uppdaterad trafikinformation

Via Mediamobiles tjänst får bilisterna uppdaterad information i realtid kring exempelvis olyckor, väglag, köer, halka och poliskontroller. Antalet meddelanden blir fler och tack vare digitalradions höga kapacitet blir grafiken och detaljrikedomen bättre, snyggare och når bilisten snabbare.

– Trafikinformation tillhör den typ av tjänster som berör i princip alla. Med digitalradio blir trafikinformationen mer tillgänglig vilket skapar förutsättningar för snabbare trafikflöden och säkrare vägar, tack vare en kraftigt förbättrad service, säger Petter Djerf, Key Account Director på Mediamobile.

Digitalradio möjliggör nya tjänster för radiolyssnarna

Digitalradio innebär nya möjligheter för radiobranschen och lyssnarna. Alla positiva aspekter kring FM-radion kommer att bestå, så som täckning, robusthet och att signalen är fri och möjlig att ta emot överallt. Utöver det möjliggörs ett antal fördelar, som exempelvis:

·  Fler kanaler i hela landet

·  Förbättrat ljud

·  Möjlighet att sända bild och text

·  Möjlighet att pausa i sändningarna och lyssna igen


·  Varningsmeddelanden

·  Trafikinformation

– När digitalradio blir verklighet vill vi kunna erbjuda lyssnarna nya spännande tjänster. Aktuell och korrekt information till bilförare är ett sådant område, vilket gör att vi ser fram emot testet av Mediamobiles tjänst, säger Per G Borgå, produktchef Radio på Teracom.


Vad tycker du? Blir det bättre med digital radio i stället för dagens analoga? Kommentera gärna!

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.