Nästa artikel
NYHET: Helintegrerade Knaus LiVE I
2020

NYHET: Helintegrerade Knaus LiVE I

Publicerad 20 augusti 2019
Knaus instegsserie Live får tillökning i form av den helintegrerade husbilen Live I som kommer i två planlösningar.
Knaus Live är instegsserien från Knaus som har lite lägre pris och utrustningsnivå. Till nästa år blir serien mer komplett tack vare att den får en helintegrerad modell med namnet Live I. Den kommer i två planlösningar, 650 MEG (6,99 m lång) och 700 MEG (7,53 m lång).

Båda modellerna har höga långbäddar och en totaltvikt på 3,5 ton (Lastvikten uppges i första pressinformationen till 570 kilo på 650 MEG och 415 kilo på 700 MEG). 700 MEG är lite längre och rymmer vinkelkök, garderob och ett större badrum med separat dusch medan 650 MEG har allt-i-ett-badrum med svängbart handfat.

Live I har en personbilsliknande front med LED-lampor och linjer som ser sportiga ut. Det finns även tillvalspaket med kolfiberliknande inslag och extra kromfärg på grillen. Live I byggs på Fiat Ducatos campingchassi och därmed finns till 2020 också en 9-stegad automatlåda som tillval förutom Fiats olika motoralternativ.

Förardörren på helintegrerade Live har centrallås och invid föraren finns förvaringsnät, myntfack och hållare för parkeringsbiljett.

Både 650 och 700 har fyra bältade platser och fyra sängplatser. Standard är ett 142-liters AES-kylskåp från Thetford och som tillval på 700 MEG finns ett Dometicskåp på 177 liter. Andra tillval är Alde vattenburen värme och skönare säten från Grammer.

I serien Live finns Live TI (halvintegrerad), Live Wave (halvintegrerad med taksäng), Live Traveller (alkov) och nu alltså Live I (helintegrerad).

 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.