Nästa artikel
O-ringen: Här kan du boka campingplagts!
Nyheter

O-ringen: Här kan du boka campingplagts!

Publicerad 2023-11-20 07:00
Campingbokningen till nästa års O-ringen är öppen. Så här många platser finns det.

Världens största orienteringstävling O-ringen brukar locka mängder med husbils- och husvagnscampare – och antalet bara ökar. En förändring är att allt fler husbilar kommer till tävlingen.

Det här tar arrangörerna hänsyn till.

Till nästa år kommer man att kunna erbjuda 2500 campingplatser. Och det gäller att vara ute i god tid för att knipa en av dem under tävlingsveckan. Redan nu är samtliga elplatser bokade till 2024.

– Ungefär hälften av alla deltagare, det vill säga mellan 8 000 och 10 000 personer, bor på camping, säger tävlingens logistikchef Conny Gunnarsson i ett pressmeddelande.

Många tar husbilen eller husvagnen till O-ringen. Så här såg det ut när tävlingen gick i Arvika 2017. Foto: Putte71/Mostphotos

O-ringen 2024 går 21–27 juli i ett område som arrangörerna kallar Smålandskusten. Det innebär att tävlingens nav är Oskarshamn och trakten där runtomkring. Men några deltävlingar går längre in i landet.

Själva campingen ligger i den så kallade Döderhultsdalen, med andra ord hemmatrakterna för konstnären som blev känd för sina träsniderier, Axel Robert "Döderhultaren" Petersson.

– Under tävlingsveckan är det campingplatsen som är själva navet för deltagarna. Det är här familjer umgås, det är här som klubbgemenskapen frodas inför tävlingsdagarna, säger Conny Gunnarsson.

– Vi placerar klubbarna tillsammans på campingplatsen för att skapa en ”vi-känsla”. Det har under åren inneburit att just campinglivet har blivit en betydande och viktig del av vårt arrangemang.

Du kan boka campingplats här!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.