Bild
Nästa artikel
Opus app för köp av fordon

Opus app för köp av fordon

NYHETER

Opus besiktning lanserar en app för besiktningsresultat och fordonsförsäljning. Säljavtalet bygger på Konsumentverkets riktlinjer och besiktningsanmärkningarna visas oavsett var besiktningen är utförd.

Appen visar det senaste besiktningsresultatet och vilken station/företag som utfört den, inte bara för Opus egna anläggningar. Har du varit på exempelvis Bilprovningen och fått en anmärkning på ”Positionsljus, fram höger, ur funktion”, så kommer det stå ”Senaste besiktningsstation: Bilprovningen” Karlstad och aktuell anmärkning.

Köpeavtalet är uppbyggt på konsumentköpverkets riktlinjer och blir en garanti för att inga väsentliga uppgifter glöms bort. För att avtalet ska bli heltäckande så behöver man egentligen bara skriva ut och signera det efter man har fyllt i uppgifterna om fordonet, köpare och säljare. Det finns även en utskriftsfunktion i appen för de som har kopplat skrivaren till telefonen.

Eftersom många försäljningsavtal mellan privatpersoner är bristfälliga är det här ett enkelt sätt att både få en kontroll på det skick fordonet hade när det besiktigades och korrekta avtalsuppgifter. Detta även om mallar för försäljningsavtal finns på fler ställen.
 
Mer info finns på Opus sida som du hittar här.


 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.