Bild
Nästa artikel

Österrike på bettet om hastighet

NYHETER

Österrike sänkte i november 2014 hastighetsgränsen till 100 på vissa motorvägssträckor för att fötbättra luftkvalitén. Straffen är avskräckande, upp till 5000 euro kan det kosta att köra för fort!

Det är motorvägen A12 mellan Kufstein och Zirl samt "turist"-motorvägen genom Brennerpasset, A13, mellan Innsbruck och motorvägsbetalningen i Schönberg som det handlar om.

De tättrafikerade sträckorna belastar miljön hårt och det är därför myndigheterna i Tyrolen beslutat att se om denna kraftfulla åtgärd kommer att förbättra luftkvalitén längs den turisttäta motorvägen.

Hastighetsgränsen må vara bra eller inte men det som är värt att känna till är att straffet för fortkörningen kan bli riktigt kännbar. För vanliga fordon kan böterna bli upp till 2180 euro, alltså i storleksordningen 20 000 kronor. Kör du däremot ett tungt fordon med släp går inte bötesgränsen förrän vid 5000 euro.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.