Bild
Nästa artikel
Oxelösund vill satsa mer på turism

Oxelösund vill satsa mer på turism

NYHETER

Efter fem år har Oxelösund arbetat fram en plan om hur man ska satsa på turismen. 2014 togs de första stegen för att kommun, näringsliv och föreningar ska arbeta tillsammans på ett strategiskt sätt och nu vill man även satsa på husbilsturism.

Det är Södermanlands Nyheter som rapporterar om planerna för en utvidgad turism i en näring som växer snabbt. Men att få fram ”Plan för besöksnäring i Oxelösund 2018–2023” har tagit sin tid, även om beslutet äntligen är klubbat av kommunfullmäktige. Planen går ut på hur Oxelösunds kommun i framtiden ska arbeta mer med turismen och ge vägledning åt kommunen när det gäller vad som ska prioriteras och tydliggöra hur ansvaret är fördelat mellan aktörer och kommunen. Nu ska man bli bättre på digitala och sociala kanaler, ha fler kulturella aktiviteter och få besökarna att stanna fler dagar.

– Det har bland annat varit flera personalbyten och så återremitterades planen, så tyvärr har det tagit tid, men nu är den klar, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Patrik Renfors (V) till SN.

SN ställer frågan om varför man ska semestra i Oxelösund.

– Det är den havsnära miljön men även aktiviteter som exempelvis Boda borg. Sedan är det även kombinationen med Nyköping och de aktiviteterna som finns där. Baden är något viktigt också. Det havsnära boendet som Nyköping gör reklam för i Stockholms tunnelbana är det snarare vi som har.

De som besöker Oxelösund, i synnerhet gamla Oxelösund, hittar en härlig skärgårdsmiljö. Det är lätt att missa, man måste kännna till platsen för att ta sig dit helt enkelt för att de ligger vid en återvändsgränd dit alltför få har någon anledning att åka. Det naturliga, tycker många, är att fortsätta att fara på E4:an och upptäcker inte hur kaffepausen kan förvandlas till ett minne för livet. Läs vår artikel från 2015 om denna mysiga plats eller vårt tips om femörefortet.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.