Bild
Nästa artikel

P-böter ökar

NYHETER

Under 2014 var svenskars parkeringsskulder till Kronofogden 631 miljoner, en ökning med sju procent jämfört med året innan. Samtidigt är det färre personer som står för böteslapparna.

Att myndigheterna knutit även p-böter till fordonen så att en ny köpare kan bli tvungen att betala fordonsrelaterade skulder för att få bort "målvakter" har ännu inte gett avtryck i skuldstatistiken för p-böter.  Det visar färsk statistik från Kronofogden som sammanställts av Visma. Problemet med målvakter för bilar är stort och i början av 2014 ägdes var tionde bil i Malmö av målvakter men där minskar denna typ av ägande mest i landet efter lagändringen.

Vid utgången av 2014 hade drygt 38 000 personer i Sverige obetalda parkeringsböter hos Kronofogden, vilket är 3 procent färre än föregående år. Däremot har totalbeloppet för skulderna ökat till 631 miljoner, jämfört med 592 miljoner kronor under 2013.

Statistiken visar även att antalet parkeringsböter per person ökar. För fem år sedan var genomsnittet 10 böter per person, att jämföra med nästan 12,5 böter per person under 2014. Även beloppet på skulderna har ökat, från knappt 12 000 kronor per person till drygt 16 500 kronor per person.

Missa inte artikeln om fordonsrelaterade skulder som är viktig för alla som köper begagnade fordon. Lagändringen som trädde i kraft 1 juli 2014 har stor betydelse för vem som ska betala dessa skulder då den nya ägaren kan tvingas betala den föregående ägarens skulder.

Taggar: Nyheter
P-böter ökar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.