Nästa artikel
Pilote och Concorde: Budget och lyx på mässan
Stockholm 2024

Pilote och Concorde: Budget och lyx på mässan

Publicerad 2024-03-15 11:14 (uppdaterad 2024-03-15 21:13)
Vi tittar in i en prisvärd Pilote och en lyxig instegliner från Concorde.

Dag nummer två på Stockholm Husvagn Husbil börjar lugnt. Men det dröjer inte länge förrän köerna ringlar utanför en del av fordonen.

Mässans jättar väcker som vanligt nyfikenhet. Hos Forsbergs Fritidscenter står till exempel Concorde Credo 790 Li CL Lounge. En mäktig liner för 3 545 000 kronor.

Den vill Mårten Andreasson, säljare på Forsbergs, gärna framhålla. I det mindre kostsamma segmentet pekar han på Pilote Pacific 740 FGJ Evidence – det senare innebär att den är utrustad med ett färdigt utrustningspaket, som bland annat innehåller solpanel. Allt för 1 116 000 kronor.

Mårten Andreasson, Forsbergs Fritidscenter.

Drömliner för nybörjare

Men kan tycka att orden insteg och liner inte går särskilt bra ihop. Men Concorde Credo 790 Li CL Lounge är just det – en liner i lite mer modest prisklass för personer som vill testa lyxhusbil – och har råd.

Med en totalvikt på 5600 kilo och en längd på 7990 millimeter är den heller inte särskilt stor för att vara en liner. Men den som går in i den upptäcker snart att den har allt det andra man förväntar sig i det här segmentet: Lyxig, ljus skinnklädsel, hotellkänsla och genomtänkta lösningar.

Den frostade dörren till toaletten öppnas med ett elektriskt ljud och kan ställas upp för att avskärma hygiendelen. Inte bara praktiskt utan också väldigt snyggt. En provliggning i bädden avslöjar att den är lika skön som den ser ut – och att det finns TV-skärm påpassligt placerad i fortändan.

Prisvärd Pilote

En ny halvintegrerad husbil för dryga miljonen. Det blir mer och mer ovanligt. Och när priset är rimligt innebär det ofta att man köper ett skal – där mängder med utrustning kostar extra. Men Pilote Pacific 740 FGJ Evidence är välutrustad. Sådant som frostkyddad gråvattentank, utedusch, myggnät och 100 W solpanel ingår.

Inuti är inredningen enkel, men fräsch. Face to face-soffor, långbäddar med rejäl trappa och separat toalett och dusch som kan avskärmas med dörren, till ett hygienrum.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.