Nästa artikel
Pangstart för mässan i Stockholm
Stockholm 2024

Pangstart för mässan i Stockholm

Publicerad 2024-03-14 12:28 (uppdaterad 2024-03-15 14:14)
Hymer, Kabe, Adria, Rapido, Eura Mobil – här är några smakprov från nya mässan.

Klockan 10:00 den 14. mars 2024 slår Stockholm Husvagn Husbil upp portarna för första gången.

I ett kompakt område av Stockholmsmässan som packats tätt, tätt med fordon visas under fyra dagar ett 30-tal husvagns- och husbilsmärken och flera nyheter presenteras. 

Entusiasmen är på topp, både bland utställare och besökare.

– Det känns som om den här mässan är ett lyft, säger Cecilia Lindström, vice vd för Lindströms Husbilar & Husvagnar som vi haffar under ett lugnt ögonblick.

Inne i hennes monter strömmar många till en plåtis från Etrusco som utrustats med en rad tuffa detaljer. Häng med och kolla på den och några andra godingar som man kan se på mässan.

Cecilia Lindström, Lindströms Husbilar & Husvagnar var entusiastisk inför mässan.

Coola detaljer!

Under sex meter är lilla nätta Etrusco CamperVan 600 DF Complete Edition på Ford. Kolla detaljerna som har förvandlat den från en vanlig plåtis till en som sticker ut från mängden – det verkar besökarna tycka om.

Praktisk förvaring!

Rapido 606F har ett härligt badrum längst bak i bilen – med en klurig och smart förvaring, som inte var helt lätt att öppna för besökarna. Läs mer om den i vår artikel från Caravon Salon i Düsseldorf 2023. Lösningen möjliggörs av att det endast finns en takbädd – perfekt för två med andra ord. Kolla också in de generösa face to face-sofforna.

Peter Hansen, Hymer Center Upplands Väsby, har märkt att köparna efterfrågar balla bilar.

Smarta lösningar!

Hymer ML-T 580 4x4 Facelift var en favorit från CMT i Stuttgart i år. Det är lätt att falla för den snygga inredningen och den gedigna känslan – läs mer om den här. Men den kompakta husbilen är också späckad med smarta lösningar. Kolla in den dolda trappan och detaljerna i badrumsskåpet. Och vilket garage, här får lätt flera cyklar plats.

Autohallens Josefin Andersson framför den snygga husbilen från McLouis som Husbil & Husvagn skrivit om här!

Läckraste duschen?

Snygg som få är Eura Mobil Profila T 726 QF på Mercedes, med sin mörka förarhytt. Men frågan är om det inte är duschen som tar priset i den här bilen. Det är risk för vattenbrist eftersom man vill stå där och njuta alldeles för länge. Mysiga face to face-soffor och queenbed gör inte saken sämre.

Mikael Blomqvist, vd för Kabe, och Johan Skogeryd, vd för Adria Sverige, ser fram emot mässhelgen. Foto: Jimmie Öbom

Maxat mys!

Allt du vill ha och lite till finns i Kabe Imperial 740 CTDL som är ny för 2024. Eller vad sägs om c-soffa och vinkelkök – med både gas och induktionshäll? Några steg längre in ligger sovrummet med en inbjudande queenbed och sist ett rejält badrum. Totallängd 8,8 meter, totalvikt 2650 kilo och lastvikt 650 kilo.

Sötaste lättviktaren

Söt som få är Adria Action 391 LH Sport som står inbjudande uppställd i montern. Helt ljuvligt ljus med fönster på fönster på fönster. Särskilt det över sittplatsen/bädden spär på charmen. Att den mäter under 6 meter i total längd och har en totalvikt på 1250/1300 kilo gör inte saken sämre.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.