Nästa artikel
Snabbkoll: Rapido 606F
Nytt 2024

Snabbkoll: Rapido 606F

Publicerad 17 november 2023 (uppdaterad 2024-05-09 11:15)
Den är inte stor, men den har gott om smarta förvaringslösningar. Titta in i nya Rapido 606F.

Vill du ha ett generöst hygienutrymme med toalett och dusch längst bak – och gott om förvaring?

Rapidos nya modell för två, 606F, erbjuder båda delarna. Vi tittade in i den på Caravan Salon i Düsseldorf.

Det här är vad vi såg:

Face to face-soffor ger många sittplatser.

Plats för tv:n vid entrén.

Halvintegrerad och 6690 mm lång.

Franska tillverkare är kända för att presentera alternativa planlösningar och Rapido är inget undantag. Modellen 606F var bara en av flera mindre husbilar för två som märket presenterade på årets Düsseldorf-mässa. Tidigare har Husbil & Husvagn berättat om Rapido C03 som väckte stort intresse.

Här utnyttjas utrymmet när man kommer in i husbilen till face to face-soffor, som tillsammans med vikbordet och de snurrbara framsätena bildar en sittplats där 5–6 personer lätt får plats. Som gjort för umgänge med andra ord.

Bädden är undanstuvad i taket ovanför sofforna och mäter 150/130 x 195 centimeter. Om man så hellre vill kan man bädda upp själva sofforna. De kan förvandlas till en bädd på 115 x 208 centimeter. 

Få man gissa att det kommer att stänka mycket på stödet intill spisen?

Dörren till härligheten: Badrum och generös garderob.

När man svänger runt ett varv hamnar man i husbilens minst generösa utrymme. Köket. Här finns spisen med två gasolplattor, diskho och ett kylskåp på 156 liter. Men inte mycket svängrum. Kanske lika bra att köpa hämtpizza när de där 4 vännerna kommer på besök?

Men titta in genom dörren så skymtar du höjdpunkten i Rapido 606F: Badrum och garderob. Häng med och ta en titt på det mysiga utrymmet.

Spegeln sitter tokigt, men kan lyckligtvis skjutas åt sidan.

Vikdörrar är ett extra plus.

Duschen känns inte så liten.

Badrummet är placerat längst bak i husbilen och det här är en härlig plats för den som gillar att ta sin tid med att duscha och göra sig i ordning.

Det är både rymligt och väl planerat, med bra detaljer. Duschen har vikdörrar, så man slipper skynken som klistrar sig mot kroppen. Det finns gott om benutrymme vid toaletten och en stor spegel. Om du som jag tycker att den är dåligt placerad över toalettstolen ska du fortsätta läsa.

För i det här utrymmet finns också det som gör den här husbilen extra speciell: Förvaringen! Och till den hör spegelskåpet. Mer om det nedan.

Förvaringsutrymmet är flexibelt och uppdelat i två våningsplan.

Genom den nedre luckan kan du nå ut i bagageutrymmet och hämta in saker utan att behöva gå ut. Det övre planet består av ett spegelskåp som kan skjutas åt sidan – och då ge tillgång till ett undangömt låd- och hyllsystem. På köpet hamnar spegeln bättre om du vill kolla om du ser presentabel ut.

När spegeln inte skjuts åt sidan når man istället en hyllor både rakt fram och in till höger. Rätt utnyttjade kan de hjälpa till att skapa ordning, när man ska ha med mycket kläder och prylar på liten yta.

Så om du inte är rädd för en mer okonventionell planlösning har den här husbilen mycket som talar för den – och just den bakre delen med badrum och garderob är en stor del av anledningen.

Rapido 660F

Chassi: Peugeot Boxer
Motor: 2,2 L Blue HDI 140 hk
Växellåda: Manuell
Mått (L/B/H): 6690/2350/2900 mm
Lastvikt: 545 kg
Färskvatten: 110 l
Gråvatten: 90 l
Kylskåp: 156 l
Bäddmått: 150/130 x 195 (taksäng) och 115 x 208 cm (bäddade soffor)
Värme: Truma

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.