Nästa artikel
Knaus Van Wave MAN 640 MEG: Halvintegrerad på MAN
Nyheter 2023

Knaus Van Wave MAN 640 MEG: Halvintegrerad på MAN

Publicerad 26 oktober 2022 (uppdaterad 2024-05-09 11:21)
Knaus presenterade en sportig flirt med vanlife på mässan i Düsseldorf.

Liten och kompakt, men ändå med plats för fyra.

Så kan det beskrivas, Knaus nya modell, Van Wave MAN 640 MEG, som visades på Caravan Salon i Düsseldorf.

Den är en flirt med vanlife, med sin längd på 6990 mm och kompakta inredning, vilket också namnet antyder. Hur ser den då ut inuti? Husbil & Husvagn passade på att gå husesyn i den på mässan.

Den ser trevlig ut, Knaus Van Wave MAN 640 MEG, både utsidan och insidan. Modellen byggs på MAN-chassi, med motor på 177 HK och automatväxel. Knaus marknadsför den som ett sportigt alternativ för den aktiva familjen, eller paret. 

Några bra detaljer: Ett stort takfönster släpper in ljus och frisk luft och bagaget, som öppnas med enhandsgrepp, nås från två håll

Layouten är klassisk. När du kommer in har du sittgruppen direkt till höger och köket till vänster med hygienutrymmet mittemot.

Sittgruppen är generös, med hörnsoffa och en liten pall, som även kan användas till förvaring. Självklart är framsätena snurrbara. Här får lätt hela familjen plats för att äta, eller bara umgås.

Det lilla köket, i anslutning till dörren. har en tvålågig spis och en arbetsyta som kan utökas med hjälp av en uppfällbar skiva. Kylskåpet som är placerat mellan kök och sovdel, är på 142 liter.

Längst bak hittar vi sovdelen, med långbäddar som kan bäddas ihop till en stor dubbelbädd. Generöst med uttag för laddning och Knaus smarta knappar, som tydligt visar vilka funktioner som styrs.

Över sittgruppen finns också en takbädd, för extragäster eller barn. Eller kanske bara om man vill vräka sig i varsin säng.

Hygienutrymmet är litet och kompakt, med dusch som döljs bakom väggen med handfatet. När den snurras fram bildas ett duschutrymme med en liten avsats, kanske lite trång att sitta på men bra för förvaring.

Knaus Van Wave MAN 640 MEG

Basfordon: MAN
Motor: MAN 2,0 L, 177 HK, diesel
Växellåda: 8-växlad automat
Drivning: Framhjulsdriven
Totalvikt: 3500 kilo
Tjänstevikt: 3136 kilo
Last: 364 kilo
Längd/bredd/höjd: 6990/2200/2830 mm
Uppvärmning: Truma Combi 6
Kyl: 142 liter
Spisplattor: 2 st
Sängar: 4
Bältade platser: 4
Grundpris: 999 000 kr

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.