Bild
Nästa artikel
Ovanlig miljö för att vara en husbil
Ovanlig miljö för att vara en husbil

Populär för två

NYHETER

Under Caravan Stockholm var det Sverigepremiär för nya Hymer DuoMobil. Den är en av några få husbilar som är speciellt anpassad för två personer och gjorde enligt Hymer succé på mässan. Redan nu meddelas att 2015 års modell är slutsåld.

I mitten av februari var det Sverigepremiär för nya Hymer DuoMobil. Husbilsnyheten visades upp under mässan Caravan Stockholm 2015 i Kista.

DuoMobil har en helt ny typ av inredning som makarna Heidi och Lothar Schleinkofers tog initiativ till och fick Hymer att satsa på. Paret, som har många års erfarenhet som användare av husbil, har bidragit med tankar och idéer både övergripande och på detaljnivå.

Hymer har flera innovativa lösningar på gång som Lady Camper men i detta fall har fabriken förverkligat paret Schleinkofers husbilsdröm fullt ut. Paret har varit djupt engagerande i projektet och resultatet är en husbil för två personer med unik planlösning och smarta detaljer berättar Fredrik Uhlin som är marknadschef på Hymer Sverige i ett pressmeddelande. Reaktionerna från marknaden har varit överväldigande och vi ser med spänning fram emot att följa försäljningsutvecklingen fortsätter Fredrik Uhlin. 2015 års modell är nu slutsåld men Fredrik Ullin påpekar försynt att det redan nu finns möjlighet att beställa en DuoMobil av 2016 års modell.

Paret Scheinkofers hade en lång önskelista om förändringar. Förutom ett stort kök, U-soffa, garage, långbäddar och separat dusch har bilen exempelvis utrustats med en mer praktisk klädförvaring och många fler eluttag än vanligt. I bilens bakre del finns inte mindre än 10 eluttag för 230 volt och dessutom uttag för USB och 12 volt.

Att efter avslutad färd kunna förflytta sig i till U-soffan tilltalade besökarna på mässan Caravan Stockholm, säger Fredrik Ullin och fortsätter, genom att sänka ner långbäddarna och ”bygga bort” förarplatsen med en trappa och dubbeldörrar får man en trivsammare innemiljö. Husvagnens fördelar i en husbil var en vanlig kommentar från mässans besökare och flera av dem gick ut genom bodelsdörren och konstaterade att det faktiskt är en husbil, innemiljön till trots.

Här kan du läsa mer (engelska) om hur planlösningen kom till.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.