Bild
Nästa artikel
Rent and Travel utökar med Tenhult

Rent and Travel utökar med Tenhult

NYHETER

Rent and Travel fortsätter att bygga ut sin verksamhet och öppnar nu sin fjärde anläggning, den här gången i Tenhult utanför Jönköping. Tanken är att det successivt ska öppnas ännu fler anläggningar runt om i Sverige.

De flesta har nog hört talas om att Rent and Travel handlar om husbilsuthyrning där idén är att bygga upp en landsomfattande uthyrningskedja. Just nu finns det uthyrningsstationer i Kristinehamn, Norrköping och Stockholm/Arlanda och på måndag den 15 juli ansluter sig även Hobby Fritid i Tenhult till konceptet.

Idén lanserades 2015 av Knaus Tabbert Group i Tyskland med syftet att det ska bli lika enkelt att hyra husbil som en vanlig personbil. Tyskland ligger dock steget före, där finns idag ungefär 1 500 hyrhusbilar fördelade på ett hundratal uthyrare.

I och med samarbetet över nationsgränserna har Rent and Travel fått stort intresse från tyska turister som vill semestra med hyrhusbil i Sverige. Även i Sverige vill allt fler som inte har möjlighet att själva äga en husbil prova på det semestersätt som blivit allt populärare de senaste åren. Den egna bilen ska kunna parkeras där man hyr husbilen för att det ska bli så enkelt som möjligt att få åtkomst till husbilen.

– Jag började arbeta här förra året och såg direkt en stor efterfrågan på att hyra semesterfordon. Vi tittade en del på att starta uthyrningsverksamhet i egen regi men kände att det var väldigt omfattande. När vi upptäckte det färdiga konceptet Rent and Travel kändes det därför helt rätt för oss, säger Jörgen Nyström, vd för Hobby Fritid, i ett pressmeddelande.

–Vi ser ett stort intresse för Rent and Travel och får in förfrågningar från många delar av landet. Det har funnits en efterfrågan på en uthyrningsstation i området runt Jönköping och vi är oerhört glada att Hobby Fritid har anslutit sig, säger Lars Bergholm, vd för Bergholm som tagit konceptet Rent and Travel till Sverige. Att vi fick in en bokning redan innan stationen är igång känns såklart extra kul. Det är tack vare vår bokningssupport som snappat upp önskemålet och kunnat göra en tidig bokning.


Många kanske hade förväntat sig att det enbart skulle vara de stora städerna som fick uthyrning men Tenhult är en bra plats. Dels ligger det bara en dryg mil utanför Jönköping och inom 30 mil bor 85 procent av Sveriges befolkning. Dessutom finns redan allt som behövs för att bedriva verksamheten. Eftersom det är många utrikes kunder är det även viktigt att platsen är enkel att nå och till Tenhult är det enkelt för de som kommer via Landvetter.

– Med flygbuss tar sig resenärerna enkelt till Jönköpings busstation där vår personal hämtar upp. De som kommer med egen bil parkerar kostnadsfritt på ett inhägnat och övervakat område hos oss, berättar Jörgen.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.